Landshold Kenneth Jensen

Supercomputer: Så store er Danmarks VM-chancer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det danske landshold har spillet strålende de sidste par år. Men kan man tro på en stor dansk overraskelse til vinterens slutrunde.

Af Kenneth Jensen

Når det danske landshold til november går på banen i Qatar til VM-slutrunden, vil det være en skuffelse, hvis landsholdet ikke kommer videre fra gruppespillet, der udover favoritterne fra Frankrig tæller Tunesien og Australien.

Men kan Danmark gå hele vejen?

I teorien er svaret ja, men VM vindes altid af de store nationer. Så det vil være en stor overraskelse, hvis det skulle ske.

Og hvor stor en overraskelse har theanalyst.coms supercomputer regnet på.

Her har man sat procenter på alle 32 landes muligheder for at vinde VM. Costa Rica, Saudi-Arabien og Cameroun spås 0,0 procents chance for at vinde VM som de eneste tre lande.

I den anden ende af computerens skala er det Danmarks gruppemodstander Frankrig, der topper. Supercomputeren vurderer, at de forsvarende mestre har godt 18 procents chance for at vinde VM. Brasilien ligger på andenpladsen med 15,73 procent, og Spanien er nummer tre med 11,53 procent.

Og Danmark, ja de er akkurat uden for top 10. Ifølge computeren har Danmark 2,03 procents chance for at vinde VM. Danmark kommer fra en EM-semifinale og topper altså Nations League-gruppen, der tæller Frankrig, Østrig og Kroatien. Ingen stor chance, men dog en chance. Og som Jim Carreys karakter i Dum, Dummere siger "Så du siger, at der er en chance?"

Et af problemerne for det danske hold er, at man med en andenplads i VM-gruppen formentlig render ind i Argentina i ottendedelsfinalen, da Lionel Messi og Argentina ventes at blive gruppevinder og stå over for nummer to i Danmarks gruppe. Og det vil på dette tidspunkt være en ordentlig mundfuld.

Danmark indleder VM med et opgør mod Tunesien.

Supercomputerens top 10 er som følger:

1. Frankrig
2. Brasilien
3. Spanien
4. England
5. Belgien
6. Holland
7. Tyskland
8. Argentina
9. Portugal
10. Kroatien 

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.