Video : Tipsbladet
Landshold

Supercomputer: Sådan er Danmarks chancer til EM

Supercomputer giver ikke Danmark en stor chance for at vinde finalen ved EM til sommer - men den giver Kasper Hjulmands mandskab gode chancer for at gå videre fra gruppen.

For snart tre år siden imponerede Danmark ved EM og nåede hele vejen til semifinalerne. Dengang var der enorm tro på Kasper Hjulmand og det danske landshold, og de kunne knapt gøre noget galt.

At denne sommers EM skulle blive en ligeså stor succes, er der imidlertid lidt mere tvivl om efter et dårligt VM i Qatar og flere tamme præstationer i løbet af det seneste år.

Og hos supercomputeren BETSiE afspejler det sig. Chancen for dansk guld er således minimal.

Ifølge BETSiE har Kasper Hjulmands tropper 1,81 procents chance for at gå hele vejen og vinde EM-finalen den 14. juli i Berlin.

Til gengæld tror den heller ikke, at det ender som VM i Qatar, hvor Danmark blev sendt ud allerede i gruppespillet.

Danmark har nemlig hele 78,29 procents chance for at gå videre fra pulje C, som foruden danskerne tæller England, Serbien og Slovenien.

Derudover har Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg og kompagni 37,16 procents chance for at nå kvartfinalerne, 14,64 procents chance for at nå semifinalerne og 5,59 procents chance for at nå finalen. Og så er der altså som nævnt 1,81 procents chance for guld.

To hold deler favoritværdigheden
Kigger vi bredt på turneringen, er favoritværdigheden delt ud til adskillige mandskaber, men to hold har den største chance for at vinde turneringen ifølge BETSiE: England og Frankrig med hver 15,65 procents chance.

Det er dog også de to bedst placerede mandskaber på FIFA’s verdensrangliste, så det giver ganske god mening. 

Derefter finder vi mandskaber som Spanien, Tyskland, Portugal og Italien, der også alle har over 10 procents chance for at vinde slutrunden. Her er det bemærkelsesværdigt, at verdens nummer seks, Kroatien, blot gives 0,79 procents chance for EM-triumf - sandsynligvis fordi de er havnet i pulje med Spanien og Italien.

I den helt anden grøft giver BETSiE ikke store chancer til Albanien og Georgien, der får under tre procents chance for at gå videre fra deres respektive puljer og kun 0,01 procents chance for at vinde turneringen.