• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Nikolaj Kesting

Svensk veteran stopper på landsholdet

Foto: Getty Images

Ukraine blev sidste modstander for svenske Marcus Berg, der siger farvel og tak til landsholdet. Angriberen nåede 90 kampe i den gule landsholdstrøje.

Af Nikolaj Kesting

Marcus Berg har fredag meddelt, at EM-kampen mod Ukraine blev den sidste kamp for ham på det svenske landshold. Energien til både at spille klub- og landsholdsfodbold er der ikke mere.

Det skriver Göteborgs-Posten. 

- Der er megasjovt, men det tager tid og energi. Det koster meget at være med på landsholdet. Jeg bliver 35 i år, og er ikke klar til at betale prisen mere. Jeg vil lægge alt mit fokus på her og nu, så jeg forhåbentligt kan holde et par år til, siger Marcus Berg til den svenske avis. 

Det blev til et bittert farvel mod Ukraine i 1/8-delsfinalen ved EM for Sverige, da ukrainerne bragte sig foran i det sidste minut af ekstratiden. Alligevel ser Marcus Berg tilbage på landsholdskarrieren med stolthed. 

- Det er jo ikke kun de sidste kampe, der definerer min landsholdskarriere. Jeg ser tilbage på den som en fantastisk tid. Jeg har været med til at spille Sverige i en VM-kvartfinale og et EM-slutspil. Så jeg er ekstremt stolt, siger angriberen. 

Marcus Berg fik debut for det svenske landshold i februar 2008. Han noterer sig for 90 kampe for landsholdet, som kastede 24 mål af sig. 

Allerede i marts blev det offentliggjort, at Marcus Berg fra næste sæson igen er Göteborg-spiller. Göteborg var også klubben han startede sin karriere i tilbage i 2007. Berg har skrever på en toårig kontrakt.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020