Video : Tipsbladet
Landshold

Sverige i kæmpe krise: Landstræner nægter at gå af

Krisen er enorm i Sverige, efter man tirsdag tabte til Østrig og efter alt at dømme går glip af EM-slutrunden i Tyskland.

Fem kampe, bare seks point.

Det svenske fodboldlandshold tabte skuffende hjemme med 1-3 til Østrig tirsdag, og dermed er der meget langt til EM-slutrunden, faktisk er det næsten umuligt at komme med.

Der er ikke overraskende stor skuffelse over nederlaget i Sverige, som tabte, selv om man har dygtige spillere som Alexander Isak, Dejan Kulusevski og Emil Forsberg på holdkortet.

Sportbladets Erik Nivå kalder Sveriges fremtid for "sort som natten". Og det er generelt den følelse, der lige nu er i Sverige, hvor stort set alle kræver Janne Anderssons hoved på et fad. Også fordi stemningen omkring det svenske landshold er depressiv.

Trods den store skuffelse er Sveriges landstræner, Janne Andersson, ikke klar til at træde tilbage. Det gjorde han opmærksom på efter nederlaget.

- Jeg har kontrakt til næste sommer. Det er i bund og grund det, der gælder. Vi har lige tabt en fodboldkamp, og jeg er meget skuffet, siger Janne Andersson på et pressemøde ifølge Expressen efter opgøret, inden han gentager:

- Jeg viger ikke tilbage. Vi har lige tabt en kamp, så vi skal slikke vores sår. Jeg giver ikke op og er enormt skuffet over, at vi ikke fik noget ud af kampen i dag.

Spørgsmålene fortsatte dog til landstræneren og dennes fremtid. Og så blev Janne Andersson småsur.

- Hvorfor skulle jeg gå af nu? Jeg har været fuldt fokuseret på dagens kamp. Nu har vi tabt denne kamp, og som altid evaluerer vi tingene løbende, og vi kunne have gjort det bedre. Men ikke alt er kulsort. Ser man på resultatet, taber vi 3-1. Jeg har ikke andre tanker i dag. Det kan jeg sige, lyder det.

Den tidligere AGF-sportschef Jens T. Andersson er manden i det svenske fodboldforbund, der står for at vælge den næste landstræner. Og han lader ikke til at være klar til at kigge mod fremtiden.

- Vi har lige haft en svær aften og tabt en afgørende kamp, men Janne Andersson har fortsat tillid, siger Jens T. Andersson, der også lover, at Janne Andersson er i spidsen for landsholdet i oktober.

Dermed ser det ud til, at den svenske fodbolddepression fortsætter.

Sverige møder i oktober Moldova og Belgien. Inden der i november venter et par kampe mod Aserbajdsjan og Estland.