Foto: IMAGO
Landshold

Tipsbladet-redaktør: Kan blive katastrofalt for DK

Den danske Nations League-lodtrækning kan ende i tårer og katastrofe-overskrifter, vurderer Tipsbladets redaktør Troels Bager Thøgersen.

Lodtrækningen til Nations League er nu overstået, og det var ikke den nemmeste for Kasper Hjulmand og landsholdsherrerne.

Spanien blev trukket fra Pot 1, mens modstanderne fra Pot 3 og 4 blev Schweiz og Serbien, og sidstnævnte bliver jo også modstander til sommerens EM-slutrunde.

Tipsbladet-redaktør Troels Bager Thøgersen spår fine chancer for Danmark, men de kan også ende helt galt.

Spanien bliver unægteligt den sværeste modstander, men det er ikke umuligt at finde huller i det spanske hold.

- Det er jo helt indlysende et verdensklasse-mandskab. Jeg havde troet, at holdet ville være endnu bedre i dag, efter det på flere måder var det bedste hold ved EM 2021, og jeg synes, der mangler den verdensklasse-spiller i offensiven, der afgør kampene som Kylian Mbappé eller esserne hos England og Portugal. Spanien mangler en Mbappé eller Kane.

- Men Danmark har det ofte svært med Spanien, der måske er verdens stærkeste hold til at fastholde boldbesiddelsen. Man skal finde ud af, hvordan sammenlignelige hold som Japan og Skotland kunne frustrere og slå Spanien, for jeg tror ikke på, man kan spille sit eget hold uden at skelne til spanierne, siger Troels Bager Thøgersen.

Schweiz har tidliger skabt problemer for store fodboldnationer, men det er et hold, som Danmark skal kunne spille lige op med.

- Jeg synes altså ikke, Schweiz er så skræmmende en modstander. De har generelt gode placeringer på verdensranglisten, fordi de aktivt tænker over deres modstandere i træningskampe og får gode point fra de kampe. Spiller for spiller er Schweiz ikke bedre end Danmark, men schweizerne har jo ikke de samme dybe dale i præstationerne, som Hjulmands landshold har haft i i hvert fald halvandet år,

- Det har jo meget at sige, hvilken version af Danmark, der møder frem til de kampe. Er det 2023-udgaven af Danmark, er Schweiz sandsynligvis for stor en mundfuld, fortæller Troels Bager Thøgersen.

Slutteligt er der Serbien, der byder på flere store profiler, men de har haft svært ved at finde melodien.

- Jeg vil hellere have Serbiens offensive stjerner end Schweiz'. I hvert fald på papiret. Vlahovic, Mitrovic, Milinkovic-Savic og Tadic, de folk kan sagtens score på Frankrig og England. Men ærlig talt lever de oftest ikke op til det. Ja, Danmark skal møde dem til EM, men det var som toer efter Ungarn foran Montenegro, Litauen og Bulgarien. Når man møder stærke hold, taber man oftest, siger Tipsbladet-redaktøren.

Konklusionen er dog, at det kan ende helt galt for Danmark, hvis der ikke findes et bedre niveau end i 2023.

- Det er helt klart her, Danmarks landshold skal have fire eller seks point, men igen: Er det 2023-Danmark, vi får at se, kan det nemt ende i danske tårer og katastrofe-overskrifter, afslutter Troels Bager Thøgersen.