Video : Tipsbladet
Landshold

Tipsbladets bud: Her er Danmarks EM-trup

Kasper Hjulmand må udtage 26 spillere til EM-slutrunden, og de 26 sættes der navn på torsdag. Her er Tipsbladets bud på, hvem der bliver udtaget til EM-slutrunden.

Nu er det ved at være tid.

Det danske fodboldlandshold kan se frem mod EM-slutrunden i Tyskland, hvor man er i pulje med Slovenien, England og Serbien.

Danmark spås gode muligheder for at gå videre fra gruppespillet, men hvilke spillere er det så, Kasper Hjulmand tager med til EM-slutrunden?

Kasper Hjulmand må udtage 26 spillere, og han sætter torsdag eftermiddag navne på de spillere, han tager med til Tyskland.

Her er Tipsbladets bud på, hvilke 26 spillere der får billet til EM-slutrunden - altså ikke et bud på, hvem vi ville tage med, men hvem vi tror, Kasper Hjulmand vælger.

Og vi tror, der er et par overraskelser imellem.

MÅLMÆND (3)
Kasper Schmeichel (Anderlecht), Frederik Rønnow (Union Berlin) og Mads Hermansen (Leicester City)

Foto: Alamy

Der er ikke så meget at rafle om på målmandsposten, og kun skader kan ændre i hierarkiet. Kasper Schmeichel er stadig førstevalget, Frederik Rønnow hans reserve, og Mads Hermansen er et sikkert kort som tredjevalg i målet.

FORSVAR (9)
Alexander Bah (Benfica), Joakim Mæhle (Wolfsburg), Victor Kristiansen (Bologna), Rasmus Nissen Kristensen (AS Roma), Andreas Christensen (FC Barcelona), Joachim Andersen (Crystal Palace), Simon Kjær (AC Milan), Jannik Vestergaard (Leicester City), Victor Nelsson (Galatasaray)

Foto: Alamy

Langt de fleste pladser er besat i forsvaret, men der er spørgsmålstegn omkring Alexander Bahs fysik - han har døjet med mange småskader, der blandt andet har betydet mange afbud til landsholdet. Og så er der også spørgsmål ved, om Rasmus Nissen Kristensen eller Jens Stryger Larsen skal have den sidste billet som back. Eller om Robert Skov kan komme med. Jens Stryger kan spille begge pladser, Robert Skov er mest offensiv og har en dødboldsfod, mens Rasmus Nissen Kristensen har spillet fast i Serie A.

I den centrale del af forsvaret er Andreas Christensen, Joachim Andersen og Jannik Vestergaard selvskrevet. Simon Kjær er også med, hvis fysikken holder. Og Victor Nelsson bør også komme med.

MIDTBANE (6)
Christian Eriksen (Manchester United), Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspur), Thomas Delaney (Anderlecht), Mathias Jensen (Brentford), Christian Nørgaard (Brentford), Morten Hjulmand (Sporting)

Foto: Alamy

Hvis Kasper Hjulmand tager seks centrale midtbanespillere med, kan det sagtens ende med at se således ud. De fleste her er selvskrevet - Eriksen, Højbjerg, Delaney, Nørgaard og Mathias Jensen er altid udtaget. Morten Hjulmand og Matthew O'Riley kæmper formentlig om den sidste billet.

Her virker det 50-50, om det er Matthew O'Riley eller Morten Hjulmand, der skal med. Førstnævnte har hidtil været længst fra holdet, mens sidstnævnte har gjort det godt de gange, han er blevet udtaget.

Det kan tale til Matthew O'Rileys fordel, at han i højere grad end Morten Hjulmand har sine forcer i det offensive spil, da der i forvejen er en del defensive midtbanespillere udtaget i form af Højbjerg og Nørgaard.

Morten Hjulmand fik dog en halv time mod Schweiz og startede mod Færøerne i marts, hvilket alt andet lige må ses som en indikation på, at Kasper Hjulmand har en vis tiltro til Sporting-profilen. 

Historisk set har Kasper Hjulmand udtaget lidt færre centrale midtbanespillere end forventet til slutrunder, og det skyldes formentlig også, at Andreas Christensen også kan spille på den centrale midtbane.

ANGREB (8)
Rasmus Højlund (Manchester United), Kasper Dolberg (Anderlecht), Jonas Wind (Wolfsburg), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Anders Dreyer (Anderlecht), Mikkel Damsgaard (Brentford), Robert Skov (Hoffenheim)

Foto: Alamy

Kasper Hjulmand har i noget tid nu fravalgt Martin Braithwaite, og selv om han han har scoret masser af mål i den næstbedste spanske række, har landstræneren ikke set hans vej, da Hjulmand nu udelukkende ser ham som en spidsangriber. Og her er Danmark godt besat med Rasmus Højlund, Jonas Wind og Kasper Dolberg. 

Mikkel Damsgaard har spillet lidt mere i Brentford, men han har stadig ikke scoret et mål, siden han på Wembley sparkede Danmark foran mod England i EM-semifinalen. Hjulmand kan dog godt lide hans kvaliteter, som er anderledes fra de øvrige angriberes.

Udtager Hjulmand kun seks centrale midtbanespillere, er det ventet, at der kommer et ekstra offensivt kort med. Det kort bliver ikke Mohamed Daramy, der er skadet og ude af EM-slutrunden.

Men kampen om den sidste billet er hård. Robert Skov er i spil med gode dødbolde og gode indlæg, Nicolai Vallys har haft en rigtig god sæson i Superligaen, og så kender Jesper Lindstrøm landsholdet, selv om han kommer fra en sløj sæson i Napoli.

MARKANTE FRAVALG
Jens Stryger Larsen (Malmö FF), Philip Billing (Bournemouth), Matthew O'Riley (Celtic), Nicolai Vallys (Brøndby IF), Gustav Isaksen (SS Lazio), Jesper Lindstrøm (SSC Napoli), Martin Braithwaite (Espanyol)

Foto: Alamy

Der er efterhånden mange dygtige spillere omkring det danske landshold, og derfor er der også nogle markante fravalg, som træner Kasper Hjulmand må gøre sig.