Video : Tipsbladet
Landshold

Trist Hjulmand-opkald glemt: Ingvartsen vil spille

Marcus Ingvartsen var skuffet over ikke at blive udtaget til VM - nu øjner den formstærke angriber spilletid på landsholdet.

En række danske topangribere har deres daglige gang i Bundesligaen. Lige nu er det Marcus Ingvartsen, der gør det bedst.

Hverken Jonas Wind, Yussuf Poulsen eller Kasper Dolberg kan måle sig med den tidligere Superliga-topscorer, der har scoret otte kasser for Mainz 05 i Tysklands bedste række - det er mere end de tre andre tilsammen. 

Derfor er 27-årige Ingvartsen også udtaget til Danmarks kommende EM-kvalifikationskampe mod Finland og Kasakhstan, og dermed er han tilbage i landsholdsvarmen, efter at han blev vraget til VM.

- Det er dejligt at være tilbage på landsholdet. Jeg blev ikke udtaget til VM, og kort før afgang fik jeg det kedelige opkald fra Kasper Hjulmand. Den her gang var det et lidt sjovere opkald, jeg fik, så jeg glæder mig rigtig meget til den kommende samling, siger Marcus Ingvartsen til Tipsbladet og fortsætter:

- Det er kæmpe stort for mig at være på det danske landshold. Foreløbig er det blevet til en enkelt kamp, og det var en kæmpe dag i mit liv. Hver gang, der er samling, er det et mål for mig at være med. Den her gang skal vi også spille hjemme i Parken, og især de senere år har det bare været helt vildt fedt. 

Danmark floppede som bekendt fælt til VM, og Marcus Ingvartsen var ét af de navne, der efterfølgende blev diskuteret. Nogle mener, det var en klar fejl af Kasper Hjulmand ikke at tage Mainz-angriberen med - især med tanke på, at flere af hans konkurrenter mødte op uden ret meget kampform.

Hovedpersonen selv lægger ikke skjul på, at han blev skuffet over den manglende VM-udtagelse.

- Jeg var lige kommet tilbage fra en skade, men jeg følte, jeg var kommet rigtig godt tilbage og havde lige scoret i fem kampe i træk. Så jeg havde en forhåbning, og derfor var det kedeligt, da Hjulmand ringede, men nu ser jeg fremad. Sådan er gamet nogle gange, siger Ingvartsen.

Marcus Ingvartsen var første gang udtaget til landsholdet i 2017, så det er efterhånden en del år, han har været inde i varmen. Alligevel er det kun blevet til en enkelt landskamp.

- Jeg havde nok håbet på mere de seneste år. I Union Berlin spillede jeg mere midtbane end angriber, og jeg ser mig selv som angriber, og det gør Hjulmand også. Derfor fik jeg ikke vist mig ordentligt frem, og det satte mig lidt tilbage i forhold til landsholdet. Det var også en af grundene til, at jeg skiftede til Mainz, siger Ingvartsen.

Denne gang er hverken Yussuf Poulsen eller Kasper Dolberg udtaget til landsholdet, og Marcus Ingvartsen øjner en god mulighed for spilletid i de kommende kampe.

- Jeg har forhåbninger om spilletid. Jeg er i rigtig god form og får lavet mine mål. Jeg føler mig godt tilpas og har masser af selvtillid, så jeg møder ind på landsholdet med masser af energi og positivitet. Jeg håber, at det er min tur til at få chancen den her gang, slutter Marcus Ingvartsen.

Søndag møder Marcus Ingvartsen og holdkammeraterne Freiburg i Bundesligaen, inden angriberen sætter kursen mod Helsingør, hvor det danske landshold samles fra mandag.