• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Tunge hjerter i landsholdslejren: Det er hårdt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Kasper Hjulmand har haft svært ved at foretage nogle telefonopkald, da han skulle udtage sin danske VM-trup.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

26 danske landsholdsspillere og et trænerteam med Kasper Hjulmand i spidsen rejser tirsdag til Qatar.

Her påbegynder de VM-slutrunden mod Tunesien tirsdag i næste uge. Tre målmænd, otte forsvarsspillere, otte midtbanespillere og syv offensivspillere skal forsvare de danske farver ved VM.

Flere af spillerne har været med mange gange før, mens andre er mere uprøvede. Det har været hårdt for Kasper Hjulmand at lave de afgørende telefonopkald, fortæller han til den skrevne presse kort før afrejsen til Qatar.

- Jeg kan ikke sætte ord på, hvor meget jeg sætter pris på Jannik (Vestergaard). Den tid, hvor jeg har været landstræner, har han været en solid støtte. Han har spillet rigtig gode landskampe, hvor han har været en stor leder. Han har et hoved, som jeg godt kan lide, han tænker sig om, og har en personlighed, der klæder vores gruppe.

- Det er desværre sådan, at det ikke kun er efteråret men også foråret, hvor han ikke har spillet. Vi tog ham med i juli, selvom han ikke havde spillet hele foråret, så det er meget irriterende, at han ikke har fået flere kampe. Det er hårdt, når det er en spiller og person, som man holder rigtig meget af. Jeg håber ikke, at jeg vokser fra, at synes, at det er ubehageligt at ringe og sige den slags ting.

35 gange har stopperen fra Leicester repræsenteret Danmark, hvor han i størstedelen af dem har haft Simon Kjær ved sin side. Derfor var det også ekstra hårdt for den blonde anfører at skulle undvære Jannik Vestergaard i Qatar.

- Jeg er meget tæt på Jannik også udenfor banen. Jeg har også talt med Jannik undervejs og i dag [mandag, red.]. Det er selvfølgelig ikke en sjov samtale. Han var skuffet og jeg er ked af det på hans vegne. Jeg forstår jo også godt, hvorfor den kære landstræner har taget det valg, og så er jeg sikker på, at Jannik kommer tilbage igen, siger Simon Kjær til den skrevne presse.

Mens Jannik Vestergaards manglende spilletid gjorde udfaldet, så har andre spillet sig tættere på en plads. En af dem er Philip Billing, der har været en af Bournemouths bedste i denne sæson, men heller ikke ham fandt Kasper Hjulmand plads til.

- Det er forbandet, at der er spillere, som har fortjent at være med, og det har Philip med de præstationer. Min opgave er at se hvordan vi kan spille kampene bedst muligt, og der har jeg valgt at tage de fem midtbanespillere, som står forrest i forhold til vores spil. Vi har så valgt at tage en ekstra kantspiller med i Robert Skov, da han kan udfylde begge kanter. Det er det relationelle der gør det. Det er en spiller, som har gjort det godt, som jeg godt kan lide, men jeg har valgt det hold, som jeg tror på er bedst.

Danmark åbner VM-slutrunden mod Tunesien den 22. november. Derudover er man i gruppe med Frankrig og Australien.