Video : Tipsbladet
Landshold

Tyskland i frit fald før EM: Jeg er rystet

Det tyske landshold har store spillemæssige problemer i øjeblikket, og efter tirsdagens 2-0-nederlag til Schweiz er stemningen helt i bund.

Det danske landshold er i modvind i øjeblikket, men syd for grænsen er der bestemt heller ikke glade dage. 

Lørdag tabte Tyskland med 3-2 til Tyrkiet, og tirsdag tabte Julian Nagelsmanns mandskab så igen, denne gang med 2-0 til Østrig. 

Forud for sommerens EM-slutrunde, hvor Tyskland er vært, er der derfor en nedtrykt stemning omkring landsholdet. Den tidligere landsholdsprofil Uli Hoeness, der i dag er ærespræsident i Bayern München, er forbløffet over de dårlige resultater. 

- Jeg er rystet over den her udvikling, og jeg ved ikke, hvilke knapper, der skal skrues på, for at vi kan få elimineret det her kaos på kort sigt, lyder det ifølge Kicker fra Uli Hoeness. 

En anden tidligere landsholdsstjerne, Rudi Völler, der i dag er sportsdirektør i det tyske fodboldforbund, er også voldsomt utilfreds med landsholdet. 

- Jeg er ikke vred over resultatet, men over måden, det skete. Det kan vi ikke leve med. Vi mangler de tyske kvaliteter med at gøre det svært for modstanderen. 

- Jeg ønsker ikke altid at tale om passion, men vi har brug for at vise dynamik og følelser. Ellers får vi det svært mod enhver modstander. Der manglede 5-10 procent passion. Det er en generel ting. Jeg ved ikke, om det handler om spillertyperne. Vi er nødt til at arbejde med med det. 

Tyskland er i første seedningslag, når der på lørdag i næste uge trækkes lod til EM-grupperne. Her kan tyskerne trække Danmark, der er i andet seedningslag. 

Tilbage i september tabte Tyskland med 4-1 til Japan på hjemmebane, hvilket resulterede i en fyreseddel til Hansi Flick.