18+ | Spil ansvarligt –  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet – Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
Video : Tipsbladet
Landshold

Tyskland - Skotland

Fredag aften er ventetiden ovre, når de tysker værter sparker EM 2024 i gang. De møder Skotland, og tyskerne er store favoritter efter en opblomstring siden nytår med flotte testresultater.

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 21:00
Spillested: Allianz Arena, München, Tyskland
Dommer: Clement Turpin, Frankrig
På TV: TV 2

Holdnyt:
Tyskland Det er tid for genrejsning af tysk landsholdsfodbold. To VM-slutrunder i træk er tyskerne røget ud i gruppespillet.

Ved EM 2021 gik de godt nok videre fra gruppespillet på en scoring seks minutter før tid i sidste gruppekamp, men de røg ud i ottendedelsfinalerne efter en tam indsats mod England. Den går ikke igen.

Træner Julian Nagelsmann har hentet Toni Kroos tilbage i landsholdsvarmen, og det er vist endda planen, at en anden veteran, Manuel Neuer, skal vogte målet for tyskerne.

At Nagelsmann ikke bare er forelsket i aldrende spillere, kan man dog forvisse sig om, da han ikke har udtaget hverken Mats Hummels, Marco Reus eller Emre Can.

Fremtiden på holdet er i skikkelse af Bayern-stjernen, Jamal Musiala, og Florian Wirtz, der i denne sæson er blevet tysk mester med Bayer Leverkusen.

Siden det forfærdelige efterår 2022, hvor Tyskland underpræsterede i Nations League og kun overlevede i A-laget, fordi England underpræsterede endnu hårdere, og hvor tyskerne røg ud af VM-slutrunden i Qatar efter det indledende gruppespil, har de spillet i alt 15 testkampe.

De første 11 af de 15 kampe gav blot tre sejre og hele seks nederlag. Siden nytår har der dog været anderledes potent ildvand i drikkedunkene, for Tyskland har vundet tre og spillet én uafgjort i 2024.

De er blandt forhåndsfavoritterne ved slutrunden, men måske er det trods alt mere på historisk styrke og på hjemmebanefordel, end det er på deciderede kvaliteter på banen.

Det vil vise sig - måske allerede fredag aften.

Skotland
Skotterne er med ved den anden EM-slutrunde på stribe. Det er i sig selv imponerende, og da særligt med tanke på at Skotland ikke var med fra 2000 til 2020.

Næste udfordring for skotterne er jo så, at de med i alt 11 tidligere deltagelser ved EM og VM endnu ikke har prøvet at gå videre fra det indledende gruppespil.

Ved EM 2021 fik de blot et point ud af kampe mod England, Kroatien og Tjekkiet, men de har helt sikkert større forventninger denne gang.

De må undvære en stribe spillere med skader. På højre back er hverken Aaron Hickey eller Nathan Patterson med, mens de på midten må undvære Lewis Ferguson fra Serie A-klubben, Bologna.

I front blev QPR-angriberen Lyndon Dykes skadet til træning i begyndelsen af juni, så han kan sætte sig ud sammen med det 18-årige talent fra Liverpool, Ben Doak, der også har meldt fra med skade.

Skotland har kun vundet én af deres seneste ni kampe, og det var 2:0 i en testkamp mod Gibraltar. Det skræmmer vist ikke mange andre end San Marino og Andorra.

Betyder det så, at pessimismen så småt har gjort sit indtog hos skotterne? Selvfølgelig ikke.

The Tartan Army har altid højt humør, et talstærkt publikum og den seneste nye mode indenfor kilte med til slutrunderne, og de vil gøre deres ypperste for endelig at slå sig igennem til knockoutkampene.

Karantæner:
Tyskland: Ingen
Skotland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Tyskland (4-2-3-1): Neuer – Kimmich, Tah, Rüdiger, Raum – Groß, Kroos – Wirtz, Musiala, Sané – Havertz

Skotland (5-4-1): Gunn – Ralston, Porteous, Hendry, Tierney, Robertson – McGinn, McTominay, McGregor, Christie – Shankland

Dom:
Pilen peger i hver sin retning for de to hold.

Tyskland ser ud til at have fundet formen på det helt rigtige tidspunkt med sejre mod Frankrig, Holland og Grækenland i 2024.

Skotland står med flere problemer, end de håbede på. De har siden nytår tabt til Holland og Nordirland og delt 2:2 med Finland. Ikke just det stof, drømme er lavet af.

Selv om skotterne vil kæmpe hårdt hele kampen, bør det være et opgør, de tyske værter dominerer fra start til slut.

Åbningskampe plejer at være tætte, og i de to holds seks seneste indbyrdes møder er det endt med enten 1-målssejr eller uafgjort.

Men ved seneste EM endte åbningskampen 3:0 til Italien mod Tyrkiet, og det eneste tidligere møde mellem Tyskland og Skotland ved en EM-slutrunde var i Sverige i 1992, hvor tyskerne vandt 2:0.

Det gør de også her. 2:0 til Tyskland.

Spilforslag:
Tyskland -1,5 til odds 1,89 hos bet365. Husk, at odds kan ændre sig løbende.