Video : Tipsbladet
Landshold

Tysklands forbund bejlede til dansk stjerne

Det tyske fodboldforbund forsøgte at overtale Jannik Vestergaard til at tørne ud for Die Mannschaft, da han var ung. Midtstopperen var ikke i tvivl om, at han ville vælge Danmark.

SIGNAL IDUNA PARK, DORTMUND (Tipsbladet): Danmark og Tyskland tørner lørdag sammen i EM-ottendedelsfinalen, og det bliver med Jannik Vestergaard på banen i det centrale danske forsvar.

Hvis historien var blevet skrevet bare en smule anderledes, kunne Vestergaard måske have spillet kampen for Tyskland.

Jannik Vestergaard har en tysk mor og en dansk far, og dermed kunne han have valgt at tørne ud for Tyskland, og tyskerne havde fangearmene ude efter forsvarsspilleren, før han blev A-landsholdsspiller. 

For Jannik Vestergaard var der dog ikke den store tvivl om, hvad han skulle vælge.

- Jeg havde nogle møder med det tyske fodboldforbund i sin tid, da jeg var ret ung og spillede for Hoffenheim. Det handlede dengang om U-landsholdet, og der blev ikke lokket med guld og grønne skove.

- Det var, om jeg kunne repræsentere U-landsholdet, og det kunne jeg i princippet godt, men der var en drøm, der bankede endnu hårdere, og det var at spille i rødt og hvidt og synge nationalsangen inde i Parken, siger Jannik Vestergaard.

Den 31-årige midtstopper spiller lørdag sin landskamp nummer 45 for Danmark.