Video : Tipsbladet
Landshold

Utilfredse EM-fans: Prisen pludselig eksploderet

Et af Stuttgarts største parkeringsselskaber har pludselig hævet prisen voldsomt. Det rammer især ungarske fans, men også de danskere, der fortsat befinder sig i byen.

Opdateret 22.45 med en udtalelse fra B+B Parkhaus.

STUTTGART (Tipsbladet): Mange danskere befinder sig i disse dage i Stuttgart, hvor landsholdet søndag spillede den første EM-kamp mod Slovenien. En del af dem har krydset grænsen til Tyskland i bil, og det betyder, at de har skullet finde et sted at parkere i den sydtyske by.

Det kan fremadrettet blive en voldsom dyr affære, hvis man benytter sig af selskabet B+B Parkhaus, der administrerer flere af de største parkeringshuse i centrum af Stuttgart.

Normalt kan man købe 24 timers parkering i et af P-husene for et beløb i omegnen af 100-150 kroner, men fra den ene dag til den anden har B+B Parkhaus valgt at næsten firedoble prisen, så det fremadrettet koster 450 kroner pr. døgn.

Ingen af de øvrige parkeringsselskaber i Stuttgart har i skrivende stund foretaget en lignende manøvre.

Mange danske fans søger de kommende døgn mod Frankfurt, hvor landsholdet spiller den næste kamp på torsdag, men den voldsomme prisstigning hos B+B Parkhaus møder blandt andet hård kritik fra danske fans i Facebook-gruppen “Danes Away”, som er en gruppe for landsholdsfans i udlandet.

Man må formode, at de ungarske fans, der i disse timer indtager Stuttgart forud for mødet med Tyskland onsdag aften, også får sig en slem overraskelse, når de opdager parkeringspriserne.

Tipsbladet har foreholdt B+B Parkhaus kritikken, og selskabet skriver følgende i en mail:

- Vi har ikke hævet priserne for 30 og 60 minutters parkering, og selv med de nuværende priser er det billigere end at parkere i København - selv om vi er værter for en stor fodboldturnering.

- 90 procent af vores kunder parkerer i maks tre-fire timer, og for dem har intet ændret sig. Vi vil samtidig gerne prioritere, at der er plads til disse i vores parkeringsfaciliteter, og derfor har vi været nødt til at regulere prisen. I betragtning af, at UEFA har fastsat, at det koster 25 euro (190 kroner, red.) for at parkere i halvanden time nær stadion, mener vi ikke, at vores takst for 24 timer er urimelig, skriver B+B Parkhaus til Tipsbladet.

UEFA har ikke reageret på Tipsbladets henvendelse.