Video : Tipsbladet
Landshold

Vallys udpeger sit største idol på landsholdet

Nicolai Vallys kunne mandag fejre sin fødselsdag på en af de bedst tænkelige måder.

Tipsbladet i Helsingør. 

Det var en storsmilende Nicolai Vallys, der mandag mødte pressen i landsholdslejren på Marienlyst Strandhotel. 

Superliga-stjernen kunne nemlig fejre sin 27-års fødselsdag med at være udtaget til landsholdet for første gang, og Vallys erkendte da også straks, at det er en kæmpe oplevelse at være blevet udtaget. 

- Det er fantastisk og overvældende, synes jeg. Der er mange mennesker og mange nye indtryk. Men jeg er rigtig glad for at være her, og jeg er meget stolt, lød det fra Nicolai Vallys. 

For fem år siden spillede Nicolai Vallys for Skovshoved i 2. division, og på den baggrund kan det virke lidt vildt, at Brøndby-stjernen nu kan kalde sig landsholdsspiller. 

- Det er selvfølgelig skørt. Men jeg tror, at når man er en del af det, så tænker man ikke lige så meget over det, i forhold til når man ser det udefra. Måske har jeg ikke helt forstået, hvor jeg er, og måske har jeg ikke helt forstået, hvor stort det er, lød det fra Nicolai Vallys. 

- Jeg prøver at være i det og nyde det, og så kan det være, at jeg på et eller andet tidspunkt kommer til at forstå det. 

Det er efterhånden mere end et år siden, at Kasper Hjulmand for første gang nævnte Nicolai Vallys' navn i forbindelse med landsholdet, og siden da har Superliga-profilen brugt landsholdsdrømmen som en ekstra motivationsfaktor og drivkraft. 

Nicolai Vallys kan dog godt forstå, at Kasper Hjulmand foretrækker at udtage spillere fra udenlandske ligaer. 

- Jeg er helt med på, at når man spiller i Superligaen, så er der mange dygtige spillere i udlandet, som spiller fas i nogle bedre ligaer. Så det giver jo god mening, synes jeg. Så jeg er bare glad for at få muligheden, lød det fra Brøndby-stjernen. 

Med udtagelsen til landsholdet kan et snarligt skifte til udlandet virke som det logiske næste skridt, hvilket Vallys heller ikke vil lægge skjul på.

- Jo, det kan man godt sige. At spille i udlandet er selvfølgelig noget, jeg drømmer om. Men lige nu spiller jeg i Brøndby, og jeg er glad for at være der, og jeg er glad for at sidde her, lød det fra Vallys, der samtidig slog fast, at han ikke har fået nogen henvendelser denne sommer. 

Med udtagelsen til landsholdet skal Nicolai Vallys nu træne med landets ypperste spillere, og Brøndby-stjernen tøvede ikke, da han blev blev bedt om at udpege sit største idol på landsholdet. 

- Christian Eriksen er jo helt fantastisk, og ham har jeg set spille i mange år, når jeg har set landsholdet. Så hvis jeg skal nævne én, så er det nok ham, lød det fra Nicolai Vallys. 

Nicolai Vallys har scoret 11 mål i 32 kampe for Brøndby siden skiftet fra Silkeborg sidste sommer. I denne sæson har Vallys scoret fem mål i syv kampe.