• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mads Bye Marboe

Van der Vaart husker toptræner: Han var frygtelig

Foto: Getty Images

Rafael van der Vaart havde det svært ved ham i begyndelsen af deres forhold.

Af Mads Bye Marboe

Det var Louis van Gaal, der gav Rafael van der Vaart debut på det hollandske landshold i 2021, men Esbjerg-assistenten har ikke lutter gode minder om toptræneren.

Van der Vaart fortæller, at den nu aldrende landstræner konstant var efter spillerne.

- I sin første periode som landstræner - han var lige kommet fra Barcelona - var han frygtelig. Han var meget til stede ved træningerne. Det er han selvfølgelig stadig, men dengang var det ekstremt. Du var under pres 24 timer i døgnet. Selv at spise med holdet var spændende, siger han til De Telegraaf.

Van der Vaart var imidlertid glad for at have van Gaal som træner.

- Louis og jeg er hinandens modsætninger, men det har også sin charme. Selvom vi ikke kvalificerede os til VM 2002, fik han det bedste frem i mig. Jeg klarede mig altid godt under ham.

- Du kunne gøre noget forkert på et hvilket som helst tidspunkt, og så var han der. Det er, hvad enhver spiller har brug for - også mig. Men jeg tænkte samtidig: "Lad mig få en stille frokost og lad mig gøre mine ting." Alligevel kunne vi godt lide hinanden. Det vigtigste er, at han giver sine spillere klarhed og selvtillid, og det vil han gøre igen nu.

Louis van Gaal er også manden, der skal sikre Holland succes ved den forestående VM-slutrunde, og van der Vaart ser, at van Gaal nu er blevet en smule mere afslappet.

- Louis fra hans unge dage ville fortælle Frenkie de Jong, at han skal spille på en eller to berøringer, men nu vil han opmuntre ham til at spille sit eget spil. Memphis Depay er en spiller, der skal have masser af boldberøringer. Han siger ikke til ham, at han skal lade være, fordi han kan miste bolden.

Holland og Louis van Gaal åbner VM mod Senegal.