• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager

Van der Vaart utilfreds: Jeg forstår det ikke

Foto: Getty Images

Den hollandske landsholdslegende er ikke imponeret over de hollandske fans' ageren i landskampen mod Gibraltar.

Af Victor Risager

Det hollandske landshold sikrede sig mandag aften en storsejr over Gibraltar i VM-kvalifikationen, men undervejs i kampen var der alligevel pibekoncert fra dele af tilskuerne. Det er Rafael van der Vaart langt fra tilfreds med.

Kampen blev således spillet på De Kuip, der er Feyenoords stadion, og når Steven Berghuis modtog bolden, blev der oftest buhet. Tidligere på sommeren skiftede den hollandske landsholdsspiller nemlig kontroversielt fra Feyenoord til Ajax i et såkaldt “forbudt” skifte.

Men sådanne ting bør overses, når det handler om landsholdet, mener Rafael van der Vaart.

- Landstræneren (Louis van Gaal, red.) kan sige, at det skal vi ikke være opmærksomme på, men det er jeg, skriver Rafael van der Vaart i en klumme hos De Telegraaf og fortsætter:

- Det er vores spiller. Med 'vores' mener jeg vores spiller fra Holland. Han er der ikke som Ajax-spiller, men som en landsholdsspiller, ​​der giver alt og spiller fodbold for sit land. Nu kommer det til den allersidste og vigtigste kamp mod nordmændene i Rotterdam, og vi har desperat brug for Berghuis’ kvaliteter. Vi skal vinde, men skal vi også pifte ad ham?

- Jeg kan virkelig ikke forstå det. Hele klubfølelsen skal vige, når Holland spiller. Som spiller for Ajax og senere som eks-spiller for Ajax spillede jeg mange landskampe på De Kuip, men jeg blev aldrig buhet. Jeg tror ikke, at Berghuis vil blive påvirket dårligt af det, men det får heller ikke en til at have det bedre.

Holland vandt kampen 6-0 over Gibraltar, hvor Steven Berghuis spillede 60 minutter, uden at notere sig for mål eller oplæg. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020