• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Verden i chok: Danmarks fest fuldstændig i ruiner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Danmarks kollaps mod Kasakhstan er ikke gået uset forbi verdens øvrige sportsaviser.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Flere danske landsholdsprofiler var uden ord eller forklaring på det, som lige var sket.

Foran 2-0 smed Danmark på et kvarter sejren mod Kasakhstan søndag eftermiddag. Et straffespark og et drømmemål kickstartede den kasakhiske fest, og til allersidst blev ydmygelsen af Danmark en realitet.

Det danske landshold tabte 3-2, og må dermed tage den lange tur hjem fra Kasakhstan med dukkede nakker. Alt imens kan de læse om en verden i chok over deres kollaps.

Det højst overraskende nederlag får således spalteplads i flere af verdens største sportsaviser.

"Kasakhstans drøn chokerede Danmark" skriver svenske Sportbladet. "Bombe: Kasakhstan overkommer orkanen Højlund" lyder det i spanske Marca, mens hollandske nlbookmaker.nl følger trop; "Dansk sheriff lyner igen, men Danmarks fest er fuldstændig i ruiner".

"Kasakhstans comeback giver Danmark chokerende EM-nederlag" skriver France24. "Danmark lider sent kollaps i 3-2-nederlag til Kasakhstan", lyder det fra ESPN.

Fællesnævneren er en verden i chok, som slet ikke kan forstå Danmarks kollaps. Det kunne spillerne og Kasper Hjulmand heller ikke selv, da de mødte pressen efter kampen.

Danmarks landstræner lagde vægt på en manglende mentalitet, som gik ud over evnen til at løbe den ekstra meter og tage det ekstra returløb, som fuldstændig forsvandt som anden halvleg skred frem.

Rasmus Højlund havde ellers givet Danmark en drømmestart, da den brandvarme angriber sørgede for en pauseføring på 2-0. Det var bare ikke nok, da man faldt sammen i anden halvleg.

Med nederlaget har Danmark tre point efter to kampe i EM-kvalifikationen. Det samme har Kasakhstan, Finland og Nordirdland. Slovenien topper puljen med seks point, mens San Marino er uden point efter to spillerunder.