Video : Tipsbladet
Landshold

Vild med AC: Han er blandt de allerbedste i verden

Kasper Hjulmand råder ifølge sig selv over en af verdens bedste på sin plads i form af danske Andreas Christensen.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Det er sjældent, at danske fodboldspillere bliver hevet op blandt verdens absolut bedste, men for Andreas Christensen var det tilfældet onsdag formiddag, da Kasper Hjulmand talte til den danske presse ved Danmarks træningsanlæg i Freudenstadt. 

Han ser nemlig en decideret verdensklasse fodboldspiller i Andreas Christensen, som hører til blandt verdens bedste på sin position i midterforsvaret. 

- Han har været fantastisk. I så også i kampen (mod Norge, red.) hvor vigtig en spiller, han er for os. Når han er på toppen, kan jeg ikke komme på nogen, jeg hellere vil have som midtstopper i verden. Han er oppe blandt de allerbedste. Den hurtighed, forudseenhed og fleksibilitet han kan spille med... siger Hjulmand og holder en pause, inden snakken for alvor falder på den 28-årige Barcelona-spiller, som under Hjulmand på landsholdet altid spiller i det centrale forsvar, men som sluttede på midtbanen under Xavi i Barcelona. 

Kasper Hjulmand finder det store smil frem, når snakken handler om Andreas Christensen. Foto: Alamy

Her lyder det også fra spanske medier, at det er den plads, han kommer til at spille under Hansi Flick, og det tema var ikke lige noget, Hjulmand gad at tage stilling til i første omgang. Det ændrede sig dog i takt med, at landstræneren talte sig varm om AC's kvaliteter, og det er ikke noget, som landstræneren ærgrer sig over.

- Hvad han gør under Hansi Flick i efteråret, er ikke det, jeg koncentrerer mig om lige nu.

- Du spurgte til, hvad jeg synes om, at han spiller deroppe (på midtbanen, red.). Jeg synes, det er fantastisk. Vi kan godt lide spillere, der kan spille flere forskellige steder, for de her små forskydelser, man kan lave på et fodboldhold og specielt i landsholdsfodbold, er svært at sætte op og træne. Men det er naturligt for 'AC'!

- Derfor er det godt for vores hold, at han har spillet deroppe, for det gør, at vi mere naturligt kan gøre det. Vi har det fint med det! Jeg ser ham som midtstopper, der kan gå op og spille på midtbanen og ikke som midtbanespiller, der kan spille som midtstopper. Der er få spillere i verden, der kan det, som han kan, lyder den store hyldest af 'AC', som man efterhånden kan kalde en hybridspiller. 

Ganske passende var det netop Andreas Christensen, som troppede og mødte pressen i øjenhøjde få minutter senere, og her var det meget naturligt at få hans reaktion på Hjulmands hyldest. Andreas Christensen er ikke kendt for at løbe med de største overskrifter, og han tog da også hele "verdens bedste"-debatten stille og roligt. 

- Det er da dejligt at høre, men jeg synes stadig, jeg har lidt at bygge på. Det vil jeg nok altid synes.

- Jeg er ikke så god til at tale om mig selv, så jeg vil lade andre om at kommentere mig, men jeg tager selvfølgelig alle komplimenter til mig, og det gør naturligvis noget godt for min selvtillid. 

Store overvejelser
Det siger sig selv, at Danmarks muligheder for at levere noget godt til denne slutrunde forøges betragteligt, hvis Barcelona-danskeren spiller op til sit topniveau. Der har dog været tvivl om hans tilstand, for han spillede næsten aldrig fuld tid for FC Barcelona i anden halvdel af sæsonen. 

Barcelona-danskeren Andreas Christensen var ikke meget for at tale sig selv op. Foto: Malte Dunk

Under tirsdagens åbne træning forlod han også træningsbanen kort før tid med Andreas Skov Olsen, men det skal man ikke lægge noget i ifølge Hjulmand, for der var "fri leg" for spillerne. Landstræneren løfter dog sløret for AC's fysik, og man skal nok ikke forestille sig at se ham spille tre gange 90 minutter i alle gruppekampe.

- Der er overvejelser om, hvordan vi kan få mest mulig ud af AC i de her tre kampe. Hvornår er det ekstremt vigtigt? Det følger vi ekstremt tæt. Men han er et godt sted, og de her 60-70 minutter, han er vant til at spille på en midtbane, hvor at vi bruger ham en lille smule anderledes, kan gøre en del. Han står et godt sted og føler sig klar, beroliger Hjulmand. 

Andreas Christensen spillede 42 kampe i den forgangne sæson i alle turneringer.