• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Victor Risager

Vild statistik: Mæhle side om side med stjerner

Foto: Getty Images

Den målfarlige wingback er den mest scorende forsvarsspiller i den europæiske VM-kvalifikationen.

Af Victor Risager

Joakim Mæhle er i løbet af det seneste halvandet år braget ind på landsholdet som en stor - og ikke mindst målfarlig - profil på Kasper Hjulmands mandskab.

Igen tirsdag kom den flyvende wingback på talven, da han med sejrsmålet mod Østrig sikrede Danmark kvalifikationen til VM. Det var hans syvende mål på 21 landskampe, og hans fjerde mål på otte kvalifikationskampe.

Og netop de fire mål i VM-kvalifikationen gør Joakim Mæhle til den klart mest scorende forsvarsspiller i den europæiske del af kvalifikationen. Det fremgår af UEFA's hjemmeside.

Ingen andre forsvarsspillere har scoret fire mål i kvalifikationen. Der er heller ingen, der har scoret tre mål. Til gengæld har Simon Kjær og seks andre forsvarsspillere scoret to mål, men det er altså stadig et stykke fra Mæhle.

Af UEFA's statistikside fremgår det endda også, at den danske wingback har scoret hver gang, han har ramt målet. Af hans ni afslutninger er fire ramt inden for målrammen og gået i mål, mens han én gang har sparket forbi mål og fire gange har fået afslutninger blokeret.

Joakim Mæhles fire mål sikrer ham endda også en delt 16. plads på topscorerlisten, hvor han er side om side med angriberstjerner som serbiske Dusan Vlahovic, svenske Alexander Isak, spanske Ferran Torres portugisiske, Diogo Jota og flere.

Danmark skal i aktion igen i november, når de møder Færøerne og Skotland. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020