VM smadrer landsholdets forberedelse: Hæsblæsende
Foto: Getty Images
Landshold

VM smadrer landsholdets forberedelse: Hæsblæsende

Det bliver et mere end hårdt program, der venter de spillere, som drømmer om at komme med til VM i Qatar til november

Den kommende VM-slutrunde i Qatar har fået massiv opmærksomhed på grund af den uhyrlige arbejdsforhold for migrantarbejderne, der i årevis har slidt og slæbt med livet som indsat for at klargøre stadions og andre forhold til slutrunden bliver skudt i gang med åbningskampen 21. november.

Men VM-slutrunden kommer også til direkte at påvirke både de nationale ligaer og ikke mindst landsholdenes forberedelser til turneringen.

Både Superligaen, Premier League og masser af andre europæiske nationale ligaer kommer til at fortsætte helt indtil til cirka en uge før VM-åbningskampen i et yderst komprimeret og hæsblæsende program for at tilgodese den skævt placerede VM-slutrunde.

Ud over den store belastning på spillerne, kommer det også direkte til at have konsekvenser for de forskellige landshold, der skal med til VM, for forberedelsestiden vil være stort set ikke eksisterende.

Der er ikke tid til træningslejre med diverse testkampe frem mod VM-slutrunden på grund af det fortættede program for de nationale ligaer.

- Man skal huske på, at spillerne også skal på en rejse ud over et par tidszoner for at samles i Qatar - det er slet ikke nogen optimal sportslig forberedelse, siger Troels Bager Thøgersen.

På grund af det store tidspres i Superliga-sæsonen 2022/23 frem mod VM i Qatar bliver Superligaen allerede sat i gang fra 17. juli og løber frem til 13. november, hvor det skal afvikles 17 spillerunder - plus at der skal være plads til europæiske kampe også.

- De europæiske kvalifikationer skal afvikles hurtigere end, man plejer, og gruppespillene i de tre turneringer skal afvikles over to måneder fra starten af september til starten af november. Det er samme komprimerede program, som vi så under Corona-tiden, siger Troels Bager Thøgersen.

Det uhyre komprimerede program og den skævt placerede slutrunde får direkte konsekvenser for det danske og andre landshold også.

- Der er kun en landskampspause i slutningen af september frem mod VM for landsholdet at forberede sig på efter de Nations League-kampe, der ligger i juni. Så der vil ikke rigtigt være nogle testkampe for landstræneren kan se tingene an og se på, hvor spillerne står. Der en masse kompromiser, der er indgået på grund af den her VM-slutrunder - det bliver et hæsblæsende, hektisk og sikkert også et skadesfremkaldende program, som vi får at se. Det kan blive et kapløb om at have spillere, der ikke er gået i stykket og som nogenlunde kan hænge sammen og spille fodbold, lyder profetien fra Troels Bager Thøgersen.

Se hele videoen med Troels Bager Thøgersen øverst