Video : Tipsbladet
Landshold

Weltklasse! Der var du jo, Christian Eriksen

Tipsbladet zoomer ind på de danske præstationer i onsdagens venskabskamp mod Sverige i Parken.

PARKEN (Tipsbladet): Danmark pudsede EM-formen af onsdag aften med en vaskeægte nabokrig mod Sverige i et udsolgt Parken.

Danmark forkælede hjemmepublikummet med en 2-1-sejr og dermed steg EM-feberen måske lige et par grader denne flotte sommeraften i nationalarenaen.

Her er Tipsbladets karakterer til de danske spillere:

Frederik Rønnow - 3
Han får sjældent lov til at stå på landsholdet, den gode Frederik Rønnow - nu har han minsandten stået to landskampe i træk. Et par gode redninger undervejs af Union Berlin-målmanden, der var chanceløs på Isaks scoring i første halvleg. På lørdag er han nok tilbage på bænken igen.

Rasmus Nissen Kristensen - 3
Kan Rasmus Nissen Kristensen spille i det centrale forsvar? Det satte Kasper Hjulmand sig i hvert fald for at undersøge. Og svaret? Tjae, vanvittig overbevisende var det ikke. Rasmus Nissen har aldrig spillet pladsen før på landsholdet, og det er næppe en opskrift, Hjulmand vil bruge til EM, med mindre det er nødtvungent. Nissen kom lidt på mellemhånd et par gange, men alt i alt var det en godkendt præstation. 

Joachim Andersen - 4 (ud 45.)
Flere danske midtstoppere er på skånekost grundet deres fysiske formåen. Joachim Andersen? Han kunne spille fra nu af og til evigheden, hvis han skulle. Crystal Palace-stjernen har spillet en fremragende sæson, og han var ligeledes god i Parken, hvor han var på banen i første halvleg. Joachim Andersen kom i vejen for rigtig meget og placerede sig strålende som den midterste i den danske treback-kæde. Stensikker starter til EM.

Jannik Vestergaard - 3
Blændende på bolden - mere svingende i sine defensive aktioner. Det var helt quarterback-agtigt, som Vestergaard dryssede om sig flotte afleveringer, og én af dem var lige ved at blive en god assist til Alexander Bah i første halvleg. Til gengæld broderede svenskerne sig lidt for nemt forbi ham et par gange. 

Alexander Bah - 3 (ud 60.)
Benfica-backen har ikke spillet en kamp i en måned grundet en skade, så der var noget rust, der skulle bankes af inden EM. Bah slap okay fra det og kom såmænd frem til et par fine målchancer i første halvleg. 

Pierre-Emile Højbjerg - 3 (ud 60.)
Vikingen på midten skrev dansk fodboldhistorie, da han scorede det hurtigste mål nogensinde for landsholdet i Parken. 79 sekunder skulle han bruge, men den resterende tid var lidt en pose blandede bolsjer for Højbjerg, der på vanlig vis kæmpede, men ikke fik synderligt meget ud af det.

Christian Nørgaard - 2 (ud 60.)
Hvis Kasper Hjulmand går med denne formation til EM, så skal Christian Nørgaard vel kæmpe med Thomas Delaney om pladsen ved siden af Højbjerg og Eriksen, og det var ikke i dag, at Nørgaard gjorde pladsen til sin. Var en smule sløj i sit pres ved svenskernes 1-1-scoring og var generelt en smule sløset på bolden. Vi har set bedre kampe fra Brentford-kaptajnen.

Joakim Mæhle - 3
Indledte opgøret i venstre side og blev flyttet over til højre med en halv time tilbage. Mæhle har som bekendt lunger på størrelse med en luftballon, og han løb masser af meter på Parkens græstæppe. Han var lige ved at blive farlig et par gange, men de sidste marginaler faldt ikke ud til Mæhles fordel - heller ikke dommerens fløjte, da backen ville have straffespark i anden halvleg. 

Christian Eriksen - 5
Efter i dag må diskussionen om hans EM-berettigelse stoppe, for Christian Eriksen ejede banen i dag. Ja ja, det var en træningskamp, og svenskerne gav masser af plads væk, men det var nærmest ”den gamle” Eriksen, vi så med masser af lækre detaljer og knivskarpe spark - ja, selv dødboldene sad i skabet! Det klædte ham at være den mest offensive af de tre på midten, og hans sejrsmål siger det hele. Weltklasse!

Jonas Wind - 3 (ud 86.)
Så knivskarp ud under opvarmningen, hvor han flere gange krøllede den i hjørnet, men han kom ikke frem til afslutninger i dag. Til gengæld var hans opspil på vanlig vis klasse, og flere gange serverede Wind den flot for holdkammeraterne, som skulle gøre det bedre.

Rasmus Højlund - 3 (ud 79.)
Der var ingen FA Cup-tømmermænd hos Højlund, som var en pestilens for de svenske forsvarsspillere. Han pressede godt og var konstant en trussel med sin hurtighed. Var tæt på at score et flot mål i anden halvleg, da han drev gæk med Ekdal, men han sendte bolden snert forbi. Højlund ser skarp ud, men skal komme frem til mere - og det skal holdkammeraterne selvfølgelig hjælpe ham med.

INDSKIFTERE:

Mathias "Zanka" Jørgensen - 3 (ind 45.)
"Zanka" skal slet ike med til EM, så på en måde ganske opsigtsvækkende, at det blev til 45 minutters spilletid mod Sverige. Brentford-stopperen er en spiller, Kasper Hjulmand altid føler, at han ringe til, og den kærlighed har han gjort sig fortjent til. Stabil indsats i det centrale forsvar. 

Thomas Delaney - 3 (ind 60.)
Fik nærmest aftenens største jubelbrøl, da han blev skiftet ind, og Thomas Delaney kom da også ind med det, vi kender ham bedst for: masser af energi. Ellers var det på det jævne for Delaney, som ikke fik sat sig helt igennem.

Morten Hjulmand - 3 (ind 60.)
Mesteren fra Sporting var ganske anonym, indtil han i dommerens tillægstid reddede Danmark med et fortrinligt returløb, hvor han som sidste mand indhentede Emil Holm og tacklede ham, inden det var for sent. Sådan spiller man med hjertet!

Victor Kristiansen - 3 (ind 60.)
Fik den sidste halve time på banen og leverede en energisk indsats. Defensivt velspillende, men man savnede, at han formåede at sætte din mand, så han også blev farlig offensivt. 

Yussuf Poulsen - UB (ind 79.)

Kasper Dolberg - UB (ind 86.)

TRÆNER:

Kasper Hjulmand - 3
Det kan være små procenter, der afgør, om en slutrunde bliver en succes eller en fiasko, og en af de måder, man kan tippe det til sin fordel er ved at være skarpe på dødbolde. Det var Danmark i dag, og det må Hjulmand glæde sig over. Spillet var til tider godt, til tider sløjt og kedeligt, og i alt i alt må det kaldes en præstation på det jævne. Plusser dog for at få Eriksen helt op i gear!

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.