• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Obaida El-Itr

- Beder dem ikke om at deltage i Gay Pride-parade

Foto: Getty Images

Marseille-midtbanespiller Valentin Rongier forstår ikke, at flere spillere ikke gad deltage i kampagne mod homofobi.

Af Obaida El-Itr

Sidste weekend nægtede en række Ligue 1-spillere at gå på banen for deres respektive klubber. Grunden var, at spillernumrene bag på spillertrøjerne var farvet i regnbuens farver. Ændringen kom som led i en kampagne mod homofobi. Blandt de mange spillere er Zakaria Aboukhlal, Moussa Diarra, Farès Chaïbi, Logan Costa og Saïd Hamulić.

En række trænere og prominente navne fra Frankrig har ytret deres meninger om emnet. Nu sætter Marseille-midtbanespiller Valentin Rongier også ord på situationen i et interview med La Provence. 

- Det er en meget kompliceret situation. Jeg ved ikke, hvad der sker i disse spilleres hoveder, den uddannelse, de har fået, hvad der er blevet sat ind i deres hoveder. Det skal alt sammen tages i betragtning.

- Men jeg tror også, det er et kommunikationsproblem. Spillerne skal have at vide, at det at bære denne trøje ikke er som at paradere til Gay Pride. Det er bare for at sige, at vi skal bekæmpe homofobi, fordi der er uretfærdighed - mennesker, der bliver angrebet eller dræbt, fordi de er homoseksuelle, og at den slags hændelser ikke længere bør ske i 2023.

- Men det er svært at tale om emnet uden at skabe kontroverser. Jeg ville ikke være i stand til at sige min mening om det. Men i vores (Marseilles, red.) omklædningsrum var der ingen diskussion. Vi ved, at der er en kampdag dedikeret til LGBT-miljøet. At være enig i det eller ej er én ting, men vi beder ikke spillerne om at gå parade i gaderne til støtte for det. Det er bare en trøje.

Tolulouses offensivspiller skrev dette på Twitter ford for weekendes kamp sidste uge:

- Jeg har truffet den beslutning, at jeg ikke kommer til at tage del i kampen i dag. Respekt er en værdi, som jeg sætter stor pris på. Det gælder andre mennesker, men det gælder også respekt for mine egne personlige overbevisninger. Derfor synes jeg ikke, jeg er den mest passende person til at tage del i denne kampagne.