• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Johan Haarløv

Braithwaite arkitekt i Toulouse-sejr

Braithwaite arkitekt i Toulouse-sejr
Illustration

To gange lagde Martin Braithwaite op til scoringer i Toulouses sejr på 5-1 i aftes over Sochaux. Simon Kjær og Lille holdt igen nullet og vandt 1-0 over Valenciennes. 

Af Johan Haarløv

Normalt er Martin Braithwaite mere i målscorerens end oplæggerens rolle, men i aftes forholdt det sig lige omvendt. Den tidligere Esbjerg-spiller var arkitekten bag to af Toulouses fuldtræffere i sejren på 5-1 over Sochaux. 

Toulouse fik sig ellers en forskrækkelse hurtigt i kampen, da bundproppen i Ligue 1 allerede efter syv minutter bragte sig foran. Fra det lille felt tyrede Emmanuel Mayuka bolden i mål. 

En halv time skulle der gå, før Braithwaites hold kom tilbage i kampen, og danskeren havde en hovedrolle ved den lejlighed. Fra kanten slog Braithwaite ind tværaflevering i feltet, hvor Wissam Ben Yedder dukkede op og sendte bolden videre over i det lange hjørne. 

Ben Yedder var dog ikke færdig, og kort inden pausen scorede han igen. 2-1 ved halvleg til Toulouse. 

Kort efter pausen var indtog Braithwaite igen en hovedrolle med sit andet oplæg i kampen. Den danske angriber lagde bolden op til Pantxi Sirieix, der gjorde det til 3-1. 

Siden gjorde Ben Yedder det til 4-1 med sit tredje mål i kampen, da han fra ellevemeterpletten sparkede læderet i nettet. 

Sidste mand på måltavlen kom dog ikke fra hjemmeholdet, men i stedet scorede Sochauxs Lionel Zouma i eget mål på et besynderligt hovedstød. 5-1 blev det til Toulouse, der sniger sig et stykke væk fra bunden med sejren. 

I Valenciennes var Lille og Simon Kjær på besøg, og her endte det med en 1-0-sejr til danskerklubben. Dermed generobrer Lille andenpladsen fra Monaco, som holdet fra det lille fyrstendømme havde nuppet tidligere på dagen. Det var i øvrigt 13. gang, at Lille ikke lukkede mål ind i en kamp - kun i to kampe har modstanderen formået at score. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.