Video : Tipsbladet
Ligue 1

Dømt for jødehad: Nu vil fransk storklub have ham

Den kontroversielle spiller Youcef Atal nærmer sig et comeback til Ligue 1.

Den algeriske landsholdsspiller Youcef Atal kom et et meget uheldigt søgelys efter Hamas' terrorangreb mod Israel 7. oktober, da han efterfølgende havde delt en video og teksten 'en sort dag for jøderne'. 

Det kostede ham dengang både en betinget fængelsdom for "opfordring til had på grund af religion" på otte måneders fængsel samt en bøde på 45.000 euro, som svarer til 335.000 kroner. Derudover blev han smidt ud af sin daværende klub Nice i februar.

Atal lykkedes derefter at få sig en kort kontrakt med den tyrkiske klub Adana Demirspor, som udløb i mandags. Det lader dog til, at han nu er tæt på at kunne skifte til den franske traditionsklub Marseille. Det skriver det franske medie RMC Sport.

Her bliver der påpeget, at der stadig er nogle detaljer, som mangler at blive afklaret, men at forhandlingerne går i den rigtige retning.

Dermed vil der mindre end et halvt år efter være mulighed for den dybt kontroversielle spiller at få sig en ny kontrakt i en Ligue 1-klub.

Det forklares desuden, at Marseille gerne vil have erfaring ind på højrebacken, hvor Jonathan Clauss spiller, men han kan efter EM muligvis være på vej videre til en ny klub, og på den måde har den sydfranske klub dækket sig ind på dén plads.

Atal nåede at spille næsten seks år for Nice, hvor det blev til 115 kampe med 12 mål og otte assister til følge. Derudover er det blevet til 42 landskampe med Algeriet, som han vandt Africa Cup of Nations med i 2019.