Ligue 1 Mikkel Fuhr Nielsen

Drømmer om dansk angriber og fransk stopper

Foto: Getty Images

Den franske storklub drømmer om at hente to spillere i FC Barcelona.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Clemént Lenglet og Martin Braithwaites fremtid i FC Barcelona ser sort ud.

Danskeren har blot spillet 22 minutter i løbet af foråret, mens Lenglet er rykket længere ned i forsvarshierakiet, som med al sandsynlighed bliver toppet af Andreas Christensen, der ventes at skifte til FC Barcelona.

De dystre fremtidsudsigter vil Olympique de Marseilles argentinske cheftræner Jorge Sampaoli gerne befri dem fra, da han drømmer om at hente begge spillere til Frankrig, skriver AS ifølge SPORT.

Den tidligere Sevilla-cheftræner skulle således have gjort sit ønske klart overfor Marseilles præsident, som ikke vil tøve med at åbne pengepungen, når klubben i den kommende sæson skal ud at forsvare de franske farver i Champions League.

Marseille skal betale 111 millioner kroner for Lenglet, mens Martin Braithwaite har et prisskilt på knap 50 millioner kroner ifølge AS.

Den franske stopper er udset som afløser for William Saliba, der tager til Arsenal. 31-årige Braithwaite skal danne angrebstrio med Arkadiusz Milik og Cédric Bakambu i Marseille.

Begge spillere har fået af vide, at de ikke indgår i planerne for den kommende sæson i FC Barcelona. Det til trods har Martin Braithwaite, der har to år tilbage af kontraken med Barcelona, fortalt, at han vil blive i klubben.

Martin Braithwaite har tidligere haft stor succes i fransk fodbold hos Toulouse, som han skiftede til fra Esbjerg fB i 2013.

I denne sæson er det blot blevet til en håndfuld kampe for Martin Braithwaite, da en skade har holdt ham ukampdygtig i store dele af efteråret. I foråret har Xavi Hernandez ikke set danskerens vej.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.