• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Oliver Okstrøm

Efter FCK-exit: Måtte tænke på min egen situation

Foto: Getty Images

Den svenske keeper rykkede til fransk fodbold trods interesse fra hjemlandet.

Af Oliver Okstrøm

Det stod tidligt klart, at fremtiden for Karl Johan Johnsson ikke skulle være i FC København, som han forlod i sommer efter kontraktudløb. Dog gik der længe, inden han fandt sin klub, da det først var dagen før transferdeadline-dagen, at det faldt på plads.

Her var det Bordeaux, og i et interview med Hallandsposten sætter han ord på valget om at tage til den franske klub i stedet for svenske Halmstad, som også var ude efter keeperen.

- Jeg var nødt til at tænke. Man følte både ja og nej, men hvis jeg nu skulle skrive under på HBK, ville det være meget svært at komme til udlandet igen, for så er man hjemme med børn og familie. Så vi ræsonnerede, siger han og fortsætter:

- Samtidig mærker man en følelse for klubben, at man gerne ville have hjulpet dem i den situation, de befandt sig i dengang, men jeg var nødt til at tænke på min egen situation, lyder det fra Johnsson.

Tidligere har han spillet for franske Guingamp, og det virker til at passe ham godt, at han nu er under franske himmelstrøg igen.

- Byen virker helt magisk. Vi føler os meget privilegerede over at have muligheden for at bo i en by som denne og at kunne udforske disse muligheder. Jeg føler mig meget glad og tror, ​​at børnene vil elske det her, siger 'Kalle' Johnsson.

Derudover kommer han ind på, at klubben trods sin tilværelse i Ligue 2 hører til i den bedste række - og at han kan bidrage med sin rutine på et ungt hold.

Kontrakten med vin-byen gælder frem til sommeren 2025.

I stedet for Johnsson er unge Theo Sander kommet til FCK. Læs mere om det skifte her.