• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Oliver Okstrøm

Flyvende Rønnow: Her slår han Schmeichel klart

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Frederik Rønnow har i denne sæson været særdeles stærkt kørende i Bundesligaen.

Af Oliver Okstrøm

På det danske landshold har Kasper Schmeichel i årevis været fast på målmandspositionen. Men han er ikke den eneste dansker, der kan finde ud af at tage med hænder. Det viser Frederik Rønnow for tiden i Union Berlin.

Hvis man ikke har bemærket det, så er klubben på førstepladsen i Bundesligaen foran Bayern München, Dortmund og alle de andre storklubber. Det skyldes blandt andet stærke præstationer fra Rønnow. Ifølge en data-sammenligning foretaget af Spilxperten slår han også klart Schmeichel.

Hvis man kigger på redningsprocenten, så er Berlin-keeperen på 80 procent, mens Schmeichel har reddet 66,7 procent af de skud, som har ramt målet mod Nice, hvor han skiftede til i sommerpausen.

Her kan man sige, at det kan være tilfældigt, og at de skud måske har været nemme.

Men kigger på man Expected Goals, så er det bemærkelsesværdigt, hvordan tallene ser ud. Her viser det sig nemlig, at Rønnow har en positiv statistik på 0,3 mål pr kamp, som det var forventet, at der ville være gået ind på Berlin.

Det er derimod lige omvendt for Schmeichel, som har et minus på 0,3. Altså, at man kunne have forventet, at han havde reddet mere.

I undersøgelsen har man også taget den anden danske Berlin-keeper - dog i Hertha - Oliver Christensen med. Det samme gælder for Brøndbys Mads Hermansen, FCM's Jonas Lössl og AGF's Jesper Hansen. Her klarer Hermansen sig så godt, at han er den, som har flest redninger pr kamp. 

I Bundesligaen har Rønnow generelt overstrålet de øvrige keepere. Læs mere om det her.