Ligue 1 Oliver Okstrøm

Fransk lønloft på vej: Vil ramme PSG hårdt

Foto: Getty Images

Der skal enten skrues meget op for indtægterne eller skrues meget ned for lønninger i Paris Saint Germain i fremtiden.

Af Oliver Okstrøm

I fransk fodbold, hvor PSG har domineret scenen i de seneste 10 år, er der nu udsigt til strammere økonomiske regler. Det vil gælde både i den bedste og i den næstbedste række, hvor der vil være et lønloft på vej.

Det skriver den store franske sportsavis L'Equipe.

Det er en arbejdsgruppe under den franske divisionsforening, som barsler med en regel om, at man kun må bruge 70 procent af sine indtægter på lønninger. Det følger desuden meget godt de regler, som UEFA er på vej med i den nye udgave af financial fair play.

Her er det bemærkelsesværdigt, at i det nuværende regnskabsår har Paris Saint Germain haft lønninger, som udgår 91 procent af deres indtægter, og dermed er der altså udsigt til en speciel tid for dem.

I UEFA's nye plan er det sådan i det første år, at man må have 90 procent, dernæst 80 og om tre år skal den være nede på 70 procent. Det er ikke klart, hvordan det skal blive i Frankrig, men det er planen, at de første regler gælder til vinter.

Derudover er der også en regel på vej, som handler om gæld. Når de nye regler træder i kraft vil det være sådan, at man ikke må have en gæld, som overstiger ens egenkapital.

I den forbindelse er det tvivlsomt, hvorvidt det kan ramme PSG, som har deres ejere fra Qatar, som sørger for store økonomiske indsprøjtninger.