Foto: Imago
Ligue 1

Hård periode: Mafiaen gik efter Gattuso-familien

Gennaro Gattuso og Milan-ikonets familie har på det seneste været hårdt prøvet.

Den italienske legende Gennaro Gattuso og hans familie har i den seneste tid været igennem en hård tid med mafiaen. Det drejer sig helt præcist om calabriske 'Ndrangheta, der har afpresset familien.

Det skriver den italienske avis Il Fatto Quotidiano.

Årsagen til mafiaens behov for at genere Gattuso-familien er, at den tidligere landsholdsspillers far, Francesco Gattuso, havde planer om at instalere solpaneler på et stykke jord, som han ejer.

Her havde han sikret sig en finansiering på 80.000 euro, der svarer til godt 600.000 kroner. Herefter havde 'Ndrangheta tilsynelade krævet penge - og for at lægge pres på faren, så havde de sat ild til en bil, som er ejet af Gennero Gattusos søster Elvira. Det skulle være sket hele to gange. I oktober og december. 

Det var noget, som fik hende til at anmelde de påsatte brande, og derefter påbegyndte myndighederne deres efterforskning, som blandt andet bestod af telefonaflytninger - og på en af dem blev der angiveligt fortalt i en samtale mellem søsteren og en ven, at Gennaro havde betelt det krævede beløb på 3000 euro, der svarer til 22.000 kroner.

Efterforskningen betød, at politiet kunne anholde to mænd, der er tilknyttet 'Ndrangheta.

Gennaro Gattuso var i 2006 med til at vinde VM med det italienske landshold, og han nåede desuden i løbet af sin karriere at vinde Serie A to gange og Champions League to gange. Det hele med Milan.

Han er i dag cheftræner for den franske klub Marseille.