• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Lars Gram-Hanssen

Hovedrystende Laudrup: Det er fuldstændig utopi

Foto: Getty Images

Michael Laudrup langer ud efter Paris Saint-Germains krav til Kylian Mbappé om at forlænge kontrakten.

Af Lars Gram-Hanssen

Der går sjældent en sommer uden transferdrama vedrørende Kylian Mbappé, og også i det forgangne vindue var superstjernen på kant med sin arbedsgiver. 

Paris Saint-Germain krævede nemlig, at Mbappé skulle forlænge sin kontrakt, fordi klubben ikke vil risikere at miste angriberen på en fri transfer i 2024. 

Kylian Mbappé nægtede dog at adlyde ordre, hvorefter pariserne kortvarigt udelukkede stjernen fra spillertruppen, inden man så tog ham tilbage, selvom han ikke forlængede sin kontrakt. 

Ifølge Michael Laudrup har sommerens transferdrama næppe påvirket holdkammeraternes syn på Kylian Mbappé. Den danske legende mener samtidig, at Paris Saint-Germains krav var urealistisk. 

- Jeg tror, at han stadigvæk er meget, meget højt anset, for han har jo ikke på noget tidspunkt sagt, at han vil væk, siger Michael Laudrup. 

- Det er jo ikke sådan, at han er gået ud og har sagt 'hey, I skal sælge mig nu'. Nej, han har sagt 'prøv at høre her, jeg har et år tilbage, og jeg vil blive her og jeg vil spille.' Det er jo fordi, at klubben er kommet og har sagt 'du skal forlænge nu'. Det er fuldstændig utopi altså.

- Der er en kontrakt, hvor han har ét år tilbage. Så kan du da ikke sige 'du skal forlænge, ellers kommer du ikke til at spille'. Så jeg tror ikke, at der er nogen problemer i omklædningsrummet. 

Ifølge Preben Elkjær siger det næsten sig selv, at Paris Saint-Germain ikke kan smide Kylian Mbappé op på tribunen, selvom stjernen nægter at forlænge sin kontrakt. 

- Han er jo sindssygt dygtig. Det er jeg bare nødt til at sige. Han er en fantastisk fodboldspiller, som jo også kan ændre et hold. 

- Det er selvfølgelig en kæmpe spiller, som PSG ikke ved, hvor lang tid, de har. Men de er jo nødt til at spille ham. Hvis det havde været en anden spiller, havde man måske sendt ham op på tribunen. Men det kan jo ikke gøre med den her spiller, siger Preben Elkjær. 

I afspilleren over artiklen kan du se hele diskussionen om Kylian Mbappé i Viaplay-studiet.