Foto: Getty Images
Ligue 1

Racisme-anklage flyver i PSG-duel om stadion

Der er ballade om Parc des Princes i Paris for tiden.

Det er ikke altid sådan, at bare fordi en klub bringer oplevelser og succes til en by, så behøver det være sådan, at der er et godt forhold til borgmesterkontoret. For Paris Saint Germain er tilfældet sådan, at det er relativt anstrengt.

Det kommer som følge af, at PSG har ville købe stadionet Parc des Princes fra kommunen. Men det har de ikke ville være med til. Det fik PSG-præsident Nasser Al-Khelaifi til at lange ud efter vice-borgmester David Belliard i Le Parisien.

- Han ønsker ikke, at vi skal købe stadionet, fordi vi er qatariske, det er bare fordi, vi er qatariske, vi er arabere, lød det fra PSG-præsidenten, og det er noget, som har fået vice-borgmesteren til at se sig som værende beskyldt for racisme.

Belliard påpeger i et interview med Sud Radio, at han er imod et salg af stadionet til enhver anden privat part.

-  Dette er mine præcise ord, som alle kan finde i mit interview. Jeg indrømmer, at jeg er imod salget af denne parisiske kulturarv til private interesser, uanset deres nationalitet. Jeg mener, det bør forblive et fælles gode og dermed en ejendom for kommunen, siger han og fortsætter:

- At kalde mig racist kommer ind under injurieloven, lyder det fra vice-borgmesteren.

Nasser Al-Khelaifi har siden slået fast overfor L'Equipe, at de kan blive tvunget til at flytte stadion.

- Hvis de ikke vil sælge (Parc des Princes red.), er det ikke engang en mulighed (at blive red.). Vi vil ikke vente længe. Vi skal være sikre inden for tre måneder, ellers flytter vi, fastslår PSG-præsidenten.

Dog er muligheden for at rykke til Stade de France overskredet, og mulighederne for et andet stadion ligger ikke lige for.