• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Lars Gram-Hanssen

Rasmus Ankersen overtalte Kruse til fransk skifte

Foto: Getty Images

David Kruse skiftede i sommer fra AC Horsens til Ligue 2-klubben Valenciennes, og det var et skifte, som den tidligere FC Midtjylland-bestyrelsesformand Rasmus Ankersen stod bag.

Af Lars Gram-Hanssen

Rasmus Ankersen havde i mange år stor succes som bestyrelsesformand i FC Midtjylland, men den danske forretningsmand har i de seneste år arbejdet med udenlandske klubber. 

Efter en tid som sportsdirektør i Brentford har Rasmus Ankersen købt sig ind i Southampton, tyrkiske Göztepe og senest også Ligue 2-klubben Valenciennes. Og allerede kort efter investeringen i Valenciennes rettede Rasmus Ankersen blikket mod dansk fodbold - helt konkret mod David Kruse, der i sidste sæson tørnede ud for AC Horsens i Superligaen. 

Sådan lyder det fra David Kruse, der i øjeblikket opholder sig i Spanien med Danmarks U21-landshold. Her sætter den 21-årige midtbanespiller ord på sommerens skifte fra AC Horsens til Valenciennes. 

- Det var dem, der tog kontakt, og så tænkte jeg, at det kunne være et spændende projekt, på grund af de nye ejere, Sport Republic (Rasmus Ankersens firma, red.). Jeg tror, at det var Rasmus Ankersens kendskab til dansk fodbold (der stod bag interessen, red.). Der var en forbindelse der, fortæller David Kruse over en telefonforbindelse. 

- Han fortalte om ambitionerne og min rolle i det hele. Han fortalte om, hvordan han tænkte, at han kunne udvikle klubben, og han fortalte om de initiativer, de har sat i gang.

Den tidligere AC Horsens-spiller lægger ikke skjul på, at der selvfølgelig har været en del omvæltning ved at rykke til udlandet i en ung alder. 

- Det er klart, at der først og fremmest bliver spillet en anden form for fodbold. Det er mere driblere og gode individuelle spillere. Og selvfølgelig er der en masse kulturting og noget med sproget. Det er kun cirka halvdelen, der taler engelsk. Og så har der selvfølgelig været det med at bo væk fra familien, som man har skullet vænne sig til.

- Jeg har tre timers franskundervisning om ugen. Så det bliver bedre og bedre. Jeg synes, det er svært at snakke, men jeg kan godt læse og forstå. Og fodboldbegreberne lærte jeg rimelig hurtigt, fortæller David Kruse. 

Valenciennes-danskeren beskriver sig selv som en hårdtarbejdende midtbanespiller, der både kan spille soom 6'er og 8'er. På A-landsholdet er det Christian Eriksen og Pierre-Emile Højbjerg, der er forbillederne. 

Efter torsdagens venskabskamp mod Marokko venter der på mandag en vigtig EM-kvalifikationskamp mod Wales, og her spår David Kruse Danmark gode chancer. 

- Jeg ser helt sikkert vores chancer mod Wales som gode. Hvis vi gerne med til den slutrunde (EM i 2025, red.), så er det sådan en kamp, vi skal vinde. Så det går vi benhårdt efter.

- Jeg nyder at være med her på landsholdet, for det er fedt at snakke dansk og catche op med de andre gutter, og høre, hvordan det går dem, siger David Kruse. 

David Kruse har i alt spillet fire kampe for Danmarks U21-landshold.