• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Lars Gram-Hanssen

Schmeichel hyldes: Han har forbedret sig mest

Foto: Getty Images

Kasper Schmeichel får stor ros for sine præstationer i Nice i de seneste uger.

Af Lars Gram-Hanssen

Den franske presse var hård ved Kasper Schmeichel i løbet af af danskerens første tid i Nice, men på det seneste har piben fået en anden lyd. 

Schmeichel har holdt målet rent for Nice i de seneste tre ligakampe, og ifølge L'Equipe er det tydeligt at se, at den danske landsholdsmålmand 'har genfundet formen og selvtilliden'. 

- Efter en kompliceret start i Nice er Kasper Schmeichel mindre lukket og mere komfortabel på banen, hvor hans præstationer har været med til at hjælpe Nices genfundne form, skriver L'Equipe

- Han er ikke den eneste Nice-spiller, der gør det meget bedre, men han er den, der har forbedret sig mest. Han var symbolet på et transfervindue, der var præget af inkonsekvens, og Kasper Schmeichel gennemgik indledningsvist nogle svære måneder på rivieraen. Hans præstationer levede ikke op til, hvad man ville forvente af en målmand af hans kaliber, og så var der hans opførsel i gruppen, hvor han virkede indelukket og gav indtrykket af, at alt var en sur pligt. 

L'Equipe peger på, at Kasper Schmeichel var irriteret over at skulle rotere med Marcin Bulka efter ankomsten, hvor daværende Nice-cheftræner Lucien Favre ikke var helt overbevist over danskeren. 

Bulka blev efterfølgende skadet, hvilket gjorde Kasper Schmeichels situation nemmere, og ifølge L'Equipe har det også været godt for danskeren, at Nice har skiftet ud på cheftrænerposten, hvor Didier Digard er kommet ind. Efter søndagens 1-0-sejr over Lille blev Schmeichel da også hyldet af holdkammeraten Jean-Clair Todibo. 

- Vi havde en forrygende Kasper. Vi er nødt til at takke ham, for han reddede os, lød det fra den tidligere Barcelona-spiller. 

Schmeichel fik da også karakteren otte af L'Equipe for præstationen mod Nice, hvor danskeren blev fremhævet som en af rundens bedste målmænd i Ligue 1.