• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Oliver Okstrøm

Tilovers i FCM: Nu på vej til fransk storklub

Foto: Getty Images

Den ukrainske angriber Artem Dovbyk har fået fart i karrieren efter skiftet væk fra Superligaen.

Af Oliver Okstrøm

Da FC Midtjylland hentede den ukrainske angriber Artem Dovbyk i januar 2018 var det med håb om, at man havde fået sig en powerspiller med målnæse. En langvarig skade var sidenhen medvirkende til, at det aldrig blev den helt store oplevelse for ham personligt.

Forud for denne sæson  skiftede han tilbage til ukrainsk fodbold for Dnipro, men nu ser det ud til, at han allerede nu kan være på vej videre. Det melder den ukrainske journalist og tv-vært Igor Tsyganyk.

Han peger på, at den franske storklub Marseille skulle være interesseret i den tidligere Superliga-spiller. Det skyldes, at en franskmændenes polske angriber Arkadiusz Milik ser ud til at være på vej videre.

Interessen skulle efter sigende være dukket op i forbindelse med, at den sydfranske klub, som vandt Champions League tilbage i 1993, har fået ny præsident i form af Pablo Longoria. Han har nu gang i at finde en erstatning for Milik, hvor Dovbyk altså skulle være på listen.

Det er blevet til ti scoringer fra Artem Dovbyk i denne sæson indtil videre, ligesom han også har fået debut på Ukraines A-landshold. Det har angiveligt fået øjnene op for flere andre klubber, som blandt andet tæller tyrkiske Besiktas, samt de to helt store i Ukrane, Dynamo Kiev og Shakhtar Donetsk.

I angriberens tid i dansk fodbold var han også forbi SønderjyskE på et lejeophold, men her blev potentialet heller ikke opfyldt. 

Da Artem Dovbyk forlod FCM var det med ærgrelse i klubben. Læs mere om det her.