Video : Tipsbladet
Ligue 1

Tørrer gulv med Ligue 1: Så meget tjener Mbappé

Både i PSG og resten af den franske liga er Kylian Mbappe langt foran de andre på lønfronten.

Den franske stjernespiller Kylian Mbappe tjener godt. Det er nok ikke nogen hemmelighed, men det er nu kommet frem i en stor opgørelse, hvad han tjener - og hvor meget mere han tjener, end de øvrige spillere i den bedste franske række, Ligue 1.

Det er L'Equipe, der står bag opgørelsen, hvor man kan se, at månedslønnen for Mbappe er på 44 millioner kroner.

Til sammenligning er nummer to og tre på listen, Ousmane Demble og Marquinhos på 8,3, som deres månedlige indkomst. Det er desuden meget domineret af Paris Saint Germain, hvordan listen ser ud.

Alle på top-10 er fra PSG, som tjener mellem 8,2 millioner kroner og 5,2 millioner kroner i månedsløn. Det er Lucas Hernandez, Milian Skriniar, Gianluigi Donnarumma, Marco Asensio, Randal Kolo Muani, Achraf Hakimi og Nordi Mukiele.

Dernæst er det Marseilles Pierre-Emerick Aubameyang med en månedsløn på 4,8 millioner kroner.

Den store forskel på Mbappe og resten hænger også sammen med, at både Lionel Messi og Neymar har forladt ligaen og PSG, som gør, at det med den franske sportsavis' ord kommer til at minde om et Formel 1-løb med Max Verstappen foran alle andre.

Alle lønningerne er desuden brutto, altså før skat.

Derfor er forskellen på Monacos lønninger på brutto og netto ikke så stor. Deres øverste er Wissam Ben Yedder på 12. pladsen, som tjener det samme som Aubameyang - men altså en del mere efter skatten er betalt.