• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Ligue 1 Ritzau

Upassende ord: Nu siger træner op hos bundprop

Foto: Getty Images

Abdel Bouhazama er fortid som træner for franske Angers, som tager afstand fra en omdiskuteret kommentar.

Af Ritzau

Abdel Bouhazama har forladt sit job som træner for den franske fodboldklub Angers, der ligger sidst i Ligue 1.

Det er ikke kun de svigtende resultater, som er årsag til, at han trækker sig, skriver klubben tirsdag på sin hjemmeside.

Før weekendens kamp mod Montpellier sagde Bouhazama til sine spillere, at "det er ikke så slemt, vi har alle rørt ved piger".

Kommentaren refererede til en sag, som en af holdets spillere, Ilyes Chetti, er anklaget i. Ifølge den franske avis L'Equipe har Chetti erkendt hændelserne i sagen om et seksuelt overgreb på en natklub.

Trænerens bemærkning blev lækket til medierne og skabte mandag problemer for Abdel Bouhazama, som allerede var under pres på grund af de sløje resultater.

- Beslutningen om at trække sig traf han i slutningen af februar efter adskillige skuffelser på den sportslige front, lyder det på Angers' hjemmeside.

- Derudover opstod der mandag en kontrovers efter kommentarer fra en tale før kampen. Kommentaren var taget ud af kontekst og lækket til lokale og nationale medier.

- På grund af mediepresset og for at bevare klubbens image og ro i omklædningsrummet fortalte Abdel Bouhazama præsident Said Chabane, at han havde besluttet sig for at forlade sin stilling som træner for førsteholdet. Præsidenten accepterer trænerens beslutning, skriver klubben.

Angers fordømmer i samme meddelelse "uforbeholdent" trænerens ord, men påpeger, at de virker "mere klodsede end med intentionen om at bagatellisere en sexistisk bemærkning".

Træneren har ifølge klubben undskyldt over for sine kolleger - særligt kvinderne.

Angers har blot hentet 10 point i 26 kampe og har 12 point op til 16.-pladsen, der sikrer en plads i ligaen i næste sæson.

/ritzau/Reuters