Ligue 1 Mikkel Fuhr Nielsen

Vandt pokaler i Danmark: Det her rangerer højest

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mandag aften blev en helt særlig en af slagsen for den danske forsvarskrumtap Rasmus Nicolaisen, der sikrede Toulouse FC oprykning til Ligue 1.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Foran 24.209 ellevilde tilskuere kunne jublen bryde ud mandag aften på Stade de Toulouse.

Her piftede dommer Alexandre Perreau Niel for sidste gang i fløjten i opgøret mellem Tolouse FC og Niort som endte 2-0. Sejren betyder, at Toulouse med tre spillerunder igen har sikret sig oprykning til Ligue 1 for første gang i to år.

Midt i baneinvasion stod den danske duo, Rasmus Nicolaisen og Mikkel Desler, med armene hævet over hovedet.

- Der var en euforisk stemning og jeg kunne bare se alle fansene, der kom løbende ind på banen. Jeg nåede ikke at tænke så meget, andet end jeg var i stor jubel. Man smeltede bare sammen med alle fansene, og så gik vi bare helt amok sammen med dem, siger Rasmus Nicolaisen til Tipsbladet om øjeblikket, hvor oprykningen blev sikret.

- Vi var på stadion sammen med fansene til at starte med, vi sang og festede oppe fra tribunen, mens alle fansene stod nede på banen og fejrede det med os. Så fortsatte festen bagefter i omklædningsrummet, hvor vi sang og dansede indtil vi tog videre ud i byen.

Den danske forsvarsspiller drog til Frankrig fra FC Midtjylland, med hvem han vandt pokalturneringen og to danmarksmesterskaber, sidste sommer for at udleve drømmen om at være en bærende profil på et vindende mandskab.

- Det her rangerer højest. Selvom FC Midtjylland er min klub, så føler jeg ikke, at jeg har været en kæmpe del af det i de sæsoner, hvor vi har vundet noget. Her har jeg en stor rolle, og det var det jeg jagtede med et klubskifte, så det er også en af de ting, der gør det endnu større.

Efter mandagens festligheder har spillerne fra Toulouse fået et par velfortjente fridage, inden de trak i arbejdstøjet igen torsdag for at forberede sig på sæsonens sidste tre kampe, inden blandt andre Neymar og Lionel Messi venter i næste sæson.

- Det bliver nogle store kampe og nogle store hold vi skal møde. Det bliver helt sikkert en spændende og lærerig oplevelse, hvor vi får lov til at måle os med nogle af verdens bedste spillere, siger han om udsigten til Ligue 1-fodbold.

Rasmus Nicolaisen, 25 år, har i denne sæson optrådt 33 gange for Toulouse FC i det centrale forsvar, hvor han er fast mand på cheftræner, Philippe Montaniers, holdkort.