• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Ole Hoffskov

0,02 procent chance: Her er Man Utd svineheldige

Foto: Getty Images

Manchester United er usandsynligt heldige, når der trækkes lod til de engelske pokalturneringer.

Af Ole Hoffskov

Manchester United-fansene vil nok mene, at heldet ikke ligefrem har tilsmilet holdet de seneste mange år, men på et enkelt punkt tilsmiler Fru Fortuna "De Røde Djævle" på et helt uhørt niveau.

Tirsdag avancerede Manchester United i EFL Cuppen med en 3-0-sejr over Crystal Palace, og i næste runde venter Newcastle United, som Rasmus Højlund og Co. ligeledes skal møde på hjemmebane. 

Og Manchester United har i det hele taget ikke skullet bruge ret mange penge på brændstof for at deltage i de engelske pokalturneringer.

Opgøret mod Newcastle United, som spilles i oktober, bliver Manchester Uniteds 12. pokalkamp i træk på hjemmebane, hvis man fraregner semifinaler og finaler, der altid spilles på neutral grund på Wembley. 12 gange i træk er Manchester United altså ved lodtrækning blevet trukket ud som hjemmehold, og det bør nærmest ikke kunne lade sig gøre.

Flere talknusere har regnet sig frem til, at sandsynligheden er 1 ud af 4.096 - svarende til 0,0244 procent.

Til sammenligning er chancen for at vinde i Lotto udregnet til 0,0000125 procent, så de allerheldigste lottomillionærer er Manchester United stadig et stykke fra at kunne måle sig med, men ikke desto mindre er den engelske storklub udstyret med et usandsynligt lodtrækningsheld. 

Manchester United har ikke trukket udebane i en pokalkamp siden marts 2021.