• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Mads Bye Marboe

Advarer Rasmus Højlund: Find dine egne løsninger

Foto: Getty Images

Det er ikke kun medspillernes skyld, at Rasmus Højlund ikke har scoret i Premier League. Det mener Louis Saha.

Af Mads Bye Marboe

Ni kampe uden mål er facit for Rasmus Højlund i Premier League. 

Indtil videre er den danske angriber dog af de fleste blevet undskyldt med, at Manchester United rent kollektivt kæmper med at få tingene til at fungere, og han har da også scoret fem gange i fire Champions League-optrædener.

Den tidligere United-angriber Louis Saha mener dog ikke, at Højlund helt kan fritages for kritik. Det siger han til Betfred.

- Han skal gøre mere, for dette er hans positions natur. Du kan altid gøre mere. Du skal finde dine egne løsninger, for det handler ikke om andre spillere. Det hele handler ikke om, at Rasmus skal serviceres godt, for han skal også få forsvarsspillerne på arbejde, jagte bolden og forblive rolig på sin position.

Saha anerkender dog også, at Højlund ikke har de bedste betingelser for at præstere i øjeblikket.

- Mange af de offensive spillere har udfordringer i øjeblikket, og der må være noget med taktikken, der bliver anvendt. Det handler muligvis om kommunikationen mellem spillerne i den forreste linje, men der er i hvert fald et eller andet, som forhindrer dem i at præstere som kollektiv lige nu. 

- Med al respekt var det forventet, at de ville dominere og skabe masser af chancer mod Luton i lørdags, men de gjorde de ikke. De skabte stadig ikke plads til angriberne, og selv når de forsøger at spille direkte, er det næsten, som om det sker i slow motion.

- Rasmus' kvaliteter og power kommer ikke til at være nok i sig selv, for han er ikke Harry Kane. Han skal have mere hjælp af sine holdkammerater.

Rasmus Højlund har spillet i alt 15 kampe for Manchester United og lavet 5 mål.