Video : Tipsbladet
Premier League

Arbejdet er i gang: Vil lokke Zidane til United

Zinedine Zidane er nok en herre, der ville få et trænerjob i morgen, hvis han ville.

Der er godt med storklubber, som skal ud og finde en ny cheftræner til sommer. Det gælder både Liverpool, Barcelona og Bayern München - og nu måske også Manchester United.

Det forlyder nu, at den nye United-medejer Jim Ratcliffe har stor ambitioner på trænerfronten, og han vil ifølge det franske medie Foot Mercato havde legenden Zinedine Zidane til at overtage jobbet fra Erik ten Hag.

Tidligere har Zidane været nævnt på rygtebasis til United, men siden dengang har tingene ændret sig, som blandt andet handler om, at Ratcliffes selskab INEOS har fået Jean-Claude Blanc ind som leder for deres sportslige områder.

Han bliver beskrevet som en stor beundrer af Zidane, og at Blanc tilbage i sin tid i ledelsen i PSG forsøgte at hente ham. 

Det erkendes dog også, at det ikke bliver nemt at få fat i Zidane, som eksempelvis skyldes den store efterspørgsel af store trænernavne til sommer. Særligt Bayern skulle arbejde i skyggerne på at få Zinedine Zidane.

Derudover har der også været spekulationer om, at han blot har ventet på, at det franske landstrænerjob skulle være ledigt.

I løbet af Zidanes trænerkarriere har han kun stået i spidsen for Real Madrid, som han vandt tre Champions League-trofæer med, inden han i 2021 trak sig fra jobbet - og lige siden har han ikke haft et trænerjob.

Med meldingerne om at der arbejdes i kulisserne på at finde en ny cheftræner til Manchester United, så er presset steget på hollandske Erik ten Hag, som i denne sæson er røget ud af Champions League og i skrivende stund er på sjettepladsen i Premier League.