Arsenal hentede vigtig sejr mod Liverpools sløve mestre

Liverpool var foran, men smed sejren efter to individuelle fejl, da Arsenal onsdag besejrede mestrene med 2-1 på Emirates.

Liverpool er allerede mestre og havde derfor heller ikke det store at spille for, da de onsdag aften besøgte Arsenal på Emirates. Hjemmeholdet var omvendt desperate efter alle tre point, hvis de skulle holde liv i håbet om europæisk deltagelse i næste sæson.

Begge ting kunne ses, da holdene mødtes onsdag aften.

De suveræne mestre fra Liverpool kom ellers bedst fra start og bragte sig også i front efter 20 minutters spil. Andrew Robertson vandt bolden højt oppe på banen i en hovedstødsduel, spillede ét-to med Roberto Firmino, inden at skotten lagde bolden fladt ind i fødderne på Sadio Mané, der stensikkert satte bolden i kassen.

Omvendt havde Arsenal svært ved at skabe chancer mod gæsterne, men efter en halv times spil fik de hjælp fra en uventet kant. Virgil van Dijk var alt for langsom i opspillet og spillede derfor bolden direkte i fødderne på Alexandre Lacazette, der let kunne udnytte fejlen ved at drible forbi Allison Becker og score til 1-1.

Men Liverpool var ikke færdig med at dele gaver ud.

Kort før pausefløjt var det så målmand Allison Beckers tur til at aflevere bolden direkte ud til Lacazette, der kunne spille den videre til Reiss Nelson, som så kunne bringe Arsenal i front. En måbende Jürgen Klopp kunne derfor se sit mandskab være bagud med 2-1 inden pausen.

Gæsterne kom bedre ud til anden halvleg og dominerede da også resten af opgøret fuldstændigt. Liverpool manglede dog fortsat den sidste kynisme og koncentration på den sidste tredjedel, og Arsenal kunne derfor forsvare sejren hjem.

Artetas tropper hentede dermed også tre vigtige point i Premier League. Arsenal rykker nu op på 9. pladsen, men er kun tre point fra Wolverhampton på 6. pladsen.