Premier League Lars Gram-Hanssen

Bænket af Elanga: Sancho er en skygge af sig selv

Foto: Getty Images

Jadon Sancho er tilsyneladende blevet overhalet af Anthony Elanga i kampen om spilletid i Manchester United.

Af Lars Gram-Hanssen

Manchester United brugte i sommer 650 millioner kroner på Jadon Sancho, og derfor forventede de fleste nok, at den 21-årige englænder skulle være fast starter for den engelske storklub.

Jadon Sancho er dog blot startet inde i 10 ud af 20 ligakampe i denne sæson, og i søndagens 2-2-kamp var det den 19-årige svensker Anthony Elanga, der startede inde på bekostning af Jadon Sancho, der er den tredjedyreste spiller i Manchester Uniteds historie.

Sancho kom først ind i stedet for Elanga efter 78 minutter af Aston Villa-kampen, og ifølge den tidligere Liverpool-stjerne Jamie Redknapp står Jadon Sancho i en vanskelig situation.

- Sancho har en kæmpe udfordring foran sig. Han fik ikke sat et aftryk i dag, da han kom på banen. Når du kommer på banen, så håber du på at skabe lidt magi, men i hans tilfælde kom han ind, og hans hold har spillet uafgjort 2-2, hvor han var spilleren, der skulle gøre en forskel for sit hold, lød det således, ifølge Sky Sports, fra Redknapp. 

- Hans selvtillid er i bund. Jeg ser ham spille, og han er en skygge af den spiller, vi så i Bundesligaen. Han er god i de små områder, men min største bekymring er, at han ikke har farten til at løbe forbi folk. Det var derfor, at Elanga spillede i dag. I løbet af de første minutter spillede United en bold ned langs linjen, som han [Elanga, red.] jagtede. Det gør Sancho ikke. Det er en reel bekymring for ham. Det er en stor udfordring for han.

Ralf Rangnick udtalte efter Aston Villa-kampen, at Anthony Elanga havde vist, at det var den rette beslutning at starte med svenskeren på banen. Tyskeren afviste dog at svare direkte på, om Elanga har overhalet Sancho i det interne hierarki.