• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Kenneth Jensen

Besiktas med tilbud: Vil have Erik Sviatchenko

Besiktas med tilbud: Vil have Erik Sviatchenko
Foto: Getty Images

Celtic-spilleren Erik Sviatchenko er interessant for Besiktas, der håber på at få danskeren til Tyrkiet på en lejeaftale. Sviatchenko afventer dog engelsk interesse.

Af Kenneth Jensen

Opdateret kl. 15.21 med informationer om Celtics syn på en lejeaftale.

For lidt mere end et år siden skrev The Scotsman, at den danske stopper Erik Sviatchenko, 25 år, var den bedste forsvarsspiller i hele Skotland. Siden er fulgt en sæson, der er gået lidt op lidt ned for den tidligere FC Midtjylland-spiller.

Sviatchenko var i foråret ikke længere et sikkert kort i startopstillingen hos Celtic og måtte se manager Brendan Rodgers tro mere på andre forsvarsspillere som Dedryck Boyata og Jozo Simunovic. Og denne sommer kan derfor bringe et klubskifte med sig for danskeren. Dels fordi Celtic meget vel accepterer et skifte, dels fordi Erik Sviatchenko selv vil videre for at få fast spilletid.

Heldigvis kan han glæde sig over, at der står aftagere klar i kulissen.

Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger ligger der nemlig et konkret tilbud på bordet til Erik Sviatchenko. Tilbuddet er fra tyrkiske Besiktas.

Besiktas vandt i sidste sæson den nationale liga og er derfor med i Champions League-gruppespillet, der indledes om halvanden måneds tid. Klubben har tidligere på sommeren hentet portugisiske Pepe og er altså interesseret i at gøre Erik Sviatchenko til den tidligere Real Madrid-spillers makker i forsvaret.

Tipsbladet.dk forstår, at tilbuddet fra Besiktas er en lejeaftale gældende for resten af denne sæson, og at klubben har en købsoption med i en aftale, så Erik Sviatchenko kan skifte til Besiktas på en permanent aftale om et år. Hvis Sviatchenko vælger at takke ja til tilbuddet fra Besiktas, skal den tyrkiske klub dog stadig overbevise Celtic om, at det er en god idé at sende ham på en lejeaftale. Klubben vil helst sælge, men kan blive tvunget til at sende danskeren til Tyrkiet, hvis han skruer bissen på over for toppen i Celtic. Celtic vil så absolut heller ikke have noget imod at beholde Sviatchenko i truppen.

- Der er noget interesse fra Tyrkiet, og der er noget interesse fra England, men jeg vil ikke sige, hvilke klubber det drejer sig om, siger Erik Sviatchenkos rådgiver og agent, Allan Bak Jensen fra Elite Consulting, til tipsbladet.dk.

Han forklarer:

- Der kan meget vel komme til at ske noget med Erik. Han var tæt på at blive solgt i vinter, og så har han godt nok været lidt inde og ude af holdet i Celtic, men han spiller jo nu.

Når Besiktas-aftalen stadig ligger på bordet og venter på en signatur fra den tidligere FC Midtjylland-spiller, handler det i høj grad om, at han hele sit liv har drømt om at spille i Premier League, og at han med lidt over en måned igen af transfervinduet afventer og håber på interesse fra en klub i den bedste engelske række. Tilbuddet fra Besiktas har været på bordet i en uges tid.

Indtil videre har der ifølge tipsbladet.dk's oplysninger også været interesse fra den næstbedste række i England - the Championship - men det har ikke været noget, der har fået den 25-årige med fem landskampe på cv'et til at slå til.

Hvor længe Besiktas-aftalen bliver på bordet, er ikke til at sige, men det er nok ikke længe, for klubben kigger naturligt nok også på andre emner, skulle Sviatchenko vælge at takke nej eller ikke komme med et svar inden for en overskuelig fremtid.

Besiktas vandt som tidligere nævnt den tyrkiske række i sidste sæson, og denne sommer har man solgt den centrale forsvarsspiller Marcelo til Lyon, ligesom Rhodolfo har forladt klubben, og den kroatiske forsvarsspiller Matej Mitrovic kan meget vel også ende med at blive solgt efter kun et halvt år i klubben. Marcelo er blevet erstattet af Pepe, og så er Sviatchenko tiltænkt at blive erstatning for Rhodolfo. Og Mitrovic, skulle han blive solgt.

Danskeren skiftede til Celtic i januar 2016 og har siden spillet 42 kampe i den bedste række i Skotland, seks kampe i Champions League-gruppespillet for klubben og seks kampe i den skotske pokalturnering.

Alle fans af Celtic husker naturligt nok Sviatchenkos kasse mod Rangers i pokalsemifinalen for lidt over et år siden. Selv om danskeren kom på tavlen, endte det med et nederlag til Celtic efter straffeskonkurrence.

Erik Sviatchenko har fortsat tre år igen af sin aftale med Celtic, der senere onsdag møder Rosenborg i kvalifikationen til Champions League. Det første af to opgør spilles 20.45 i Glasgow, Skotland, og Sviatchenko er formentlig ikke med, for han døjer aktuelt med en mindre skade.

Superliga

Mere Superliga

Fokus