• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Andreas Arp

Brud på Financial Fair Play: Wolves straffes af UEFA

Foto: Getty Images

Wolverhampton har overtrådt Financial Fair Play-reglerne og må derfor ikke udtage lige så mange spillere som øvrige klubber, hvis de skal spille i Champions League i næste sæson.

Af Andreas Arp

Wolverhampton har overtrådt UEFA's Financial Fair Play-krav til klubbernes budgetter i denne sæson. Klubben har med andre ord brugt flere penge, end de har tjent. 

Det oplyser UEFA.

Den engelske klub har som følge af overtrædelserne indgået et forlig med UEFA, hvori Wolverhampton blandt andet forpligter sig på maksimalt at må have et underskud på 30 millioner euro i regnskabsåret for 2020.

I næste sæson skal Wolverhampton desuden aflevere et budget, der overholder UEFA's økonomiske krav.

Klubben slipper dog ikke uden en straf.

I næste sæson må Wolverhampton nemlig "kun" registrere 23 spillere til kampe i UEFA's turneringer - normalt må man registrere 25 mand. Wolverhampton har ikke opnået kvalifikation til Europa League gennem Premier League i denne sæson - klubben kan dog stadig nå at komme i Champions League i næste sæson, såfremt klubben vinder Europa League denne måned. 

Straffen kan fortsætte ind i 2021/2022-sæsonen, hvis ikke Wolverhampton overholde de førnævnte økonomiske krav.

Også franske Lille og FC Københavns seneste modstandere i Europa League Istanbul Basaksehir er blevet fundet skyldige i at overtræde UEFA's regler. 

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus