• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Brugte seks møder på at overbevise Rasmus Højlund

Foto: Getty Images

Der var hård kamp om Rasmus Højlunds underskrift blandt de store agentvirksomheder.

Af Lars Gram-Hanssen

Historiens største danske transfer blev en realitet i begyndelsen af august, da Manchester United betalte Atalanta over en halv milliard kroner for Rasmus Højlund. 

Den danske landsholdsstjerne blev også jagtet af en række andre storklubber, herunder Paris Saint-Germain, men ifølge The Athletic var det ikke kun fodboldklubber, der jagtede Rasmus Højlund. 

I begyndelsen af 2023 indledte alle de største internationale agentvirksomheder nemlig også en kamp om at få Rasmus Højlund som deres klient. 

Vinderen blev hollænderen Kees Vos, der står bag agentvirksomheden SEG, der også har Erik ten Hag blandt deres klienter. Det var Kees Vos, der arrangerede et videoopkald, hvor Manchester United kunne tale med Rasmus Højlund, og senere forhandlede danskerens kontrakt på plads. 

Ifølge The Athletic skulle Kees Vos bruge hele seks salgstaler over for Rasmus Højlund og angriberens familie, før hollænderen fik sikret sig det danske supertalent som sin klient. 

Kees Vos fik kontakt til Rasmus Højlund gennem Atalanta-hollænderen Marten de Roon, der også er klient hos SEG, og derefter havde Vos et første møde med Rasmus Højlunds far i København. 

Senere havde Kees Vos et møde med begge Rasmus Højlunds forældre i København, før den hollandske agent fløj til Bergamo for at tale med Rasmus Højlund selv. Og herefter fulgte så hele tre yderligere møder, før Rasmus Højlund var overbevist. 

The Athletic skriver endvidere, at Manchester United også var af den opfattelse, at Tottenham i høj grad også var med i kampen om Rasmus Højlunds underskrift. 

Rasmus Højlund har indtil videre spillet tre kampe for Manchester United, og danskeren scorede i onsdags sit første mål for den engelske klub i 4-3-nederlaget til Bayern München i Champions League.