• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Jacob Quvang

Chok: Premier League-klub får fratrukket ti point

Foto: Getty Images

Everton får trukket ti point i Premier League for at have brudt Financial Fair Plays økonomiske regler, hvilket sender klubben ned på 19. pladsen.

Af Jacob Quvang

Hvis mange Everton-fans denne aften tager en ekstra pint på de lokale pubber for at dulme sorgen, så forstår man hvorfor. Denne fredag kan sagtens omdøbes "mørke fredag" for dem.

Everton har nemlig fået trukket ti point i Premier League som følge af et for stort underskud over tre år. Det melder Premier League.

Straffen kommer ikke som verdens største overraskelse, for det har været på tale i noget tid. Tidligere har The Telegraph eksempelvis gisnet om en straf på 12 point.

Klubben får en pointstraf i stedet for en bøde eller en transferkarantæne. Det betyder, at Everton rykker ned på 19. pladsen i Premier League med fire point, hvor man kun er over sidstepladsen Burnley på grund af en bedre målscore. 

Klubben kan dog glæde sig over, at man trods alt har haft en nogenlunde sæson, så der kun er to point op til Luton over stregen. 

Ikke desto mindre er det usædvanligt, at klubber får en pointstraf i Premier League. Portsmouth fik fratrukket ni point i sæsonen 2009/2010. 

Klubben har tidligere meldt, at de var optimistiske i forhold til økonomien. Kigger man på tallene, har den været helt gal. Premier Leagues regler dikterer, at en klub maksimalt må tabe 105 millioner pund over tre år, men fra 2018 til 2021 kunne Everton melde, at man havde haft et underskud på 370 millioner pund.

I en redegørelse på Evertons egen hjemmeside, har klubben udtrykt, at man er chokeret og skuffede over Premier Leagues afgørelse, og at man vil appellere kendelsen. 

Derfor er hammeren altså faldet for Sean Dyches tropper.

Se den opdaterede Premier League-stilling efter Evertons straf herunder: