Foto: IMAGO
Premier League

Choktransfer: Man Utd overvejer Eriksen-konkurrent

Manchester United pønser angiveligt på at hente en garvet Premier League-spiller fra bundklub.

For efterhånden mere end ti år siden var forventningerne skyhøje til midtbanespiller Ross Barkley, da han kom frem i Everton.

Der var tro på, at han skulle blive ansigtet på det engelske landshold og en stor stjerne i Premier League, men sådan gik det aldrig for den i dag 30-årige midtbanespiller.

Nu frister han en tilværelse i Luton Town, hvor han bevares gør det godt, men det er altså et bundhold i Premier League, der lige nu er placeret under nedrykningsstregen.

Alligevel kan Ross Barkley stå foran en renæssance i engelsk fodbold. The Sun skriver nemlig, at Manchester United overvejer at hente midtbanespilleren, som de kan få til spotpris til sommer, hvis Luton ender med at rykke ud af Premier League.

Rygtet bliver i den engelske presse beskrevet som en regulær "choktransfer," skulle det ske. Ross Barkley er dog næppe tiltænkt en plads i startopstillingen, men han kan blive en konkurrent til Christian Eriksen, som lige nu har en rolle som rotationsspiller i Manchester United.

Manchester Uniteds nye ejer Sir Jim Ratcliffe har allerede en gang tidligere hentet Ross Barkley. Det gjorde han i OGC Nice, som han også ejer. Derfor har rigmanden et i forvejen godt øje til den tidligere engelske landsholdsspiller, som altså nu kan blive Manchester United-spiller til sommer.

I det hele taget går Erik Ten Hags mandskab en spændende sommer i møde, hvor der forventes en kolossal udskiftning. Lokalavisen Manchester Evening News skriver, at over ti spillere kan forlade klubben.

Raphael Varane, Anthony Martial og Tom Heaton har kontratudløb, mens fremtidsudsigterne for Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf og Facundo Pellistri er begrænsede, da de har udløb i sommeren 2025.

Sofyan Amrabat ventes at drage retur til Fiorentina, mens der er bud fra Saudi-Arabien på Casemiro. Mason Greenwoods fremtid svæver også i det uvisse, og det samme gør Marcus Rashfords, som slet ikke har fundet melodien i denne sæson, skriver lokalavisen.

Jadon Sancho, Donny van de Beek og Hannibal Mejbri ventes at blive sat til salg til sommer, og det samme kunne meget vel ske med Antony, som man er ved at miste tålmodigheden med. Derudover har Benfica en købsoption på Alvaro Fernandez, som de kan udnytte.

Manchester United har haft en svingende sæson, hvor man røg ud af Champions League-gruppespillet og er placeret uden for det rigtig sjove selskab i Premier League.