Video : Tipsbladet
Premier League

Ikon roser Højlund: Men presset var større på mig

Tiderne er skiftet, når det handler om presset på angriberne i Manchester United, mener Andy Cole.

Rasmus Højlund har virkelig tur i den i øjeblikket, og det er blevet til syv mål i de seneste seks Premier League-kampe, og det har han helt fortjent fået stor ros for. Samtidig er der ikke udsigt til, at målene kommer til at stoppe.

Det fortæller den tidligere Manchester United-angriber Andy Cole i et interview med BeIn Sport.

- Han har bare taget lidt tid om at tilpasse sig Premier League. Europæisk fodbold er altid anderledes. Det er rart at se ham i gang, score mål og spille med selvtillid. Han ser ud til at ville score i hver kamp nu, siger han og fortsætter:

- Manchester United har været så op og ned i denne sæson, du ved aldrig, hvad du får. Den ene uge kan du få 'Manchester United ser ud til at være tilbage, hvor de burde være', og den næste uge er der ingen spillemønster. Det handler om at forene disse ting og finde en formel, hvor Manchester United er et meget konsekvent fodboldhold, lyder det fra Cole.

Dog bemærker han, at det er noget andet end dengang han selv spillede for United i perioden mellem 1995 og 2001.

- Der er lidt mindre pres nu på grund af, at outputtet, når det kommer til mål, er langt mindre. Hvis du scorer 15 eller 20 mål nu for Manchester United, anses det for at have haft en god sæson. I min tid, hvis du ikke scorede 20 mål i Premier League, havde du haft en dårlig sæson, fortæller Cole.

Selv nåede Andy Cole op på mere end 20 sæsonmål i tre sæsoner i træk mellem 1997 og 2000.

Endvidere peger han på, at han ikke tror, at der er nogen, der forstår hvor stort det er at spille for United.

- Når du ser Manchester United udefra, tænker du, det er bare en almindelig fodboldklub. Når du går ind og forstår klubbens ethos og forventninger, så indser du faktisk 'Dette er Manchester United'. Manchester United bør betragtes på den måde og konkurrere om alle de store titler. Forventningsniveauet vil altid være højt for sådan en fantastisk fodboldklub, påpeger spilleren, der nåede at score 121 mål for Manchester United.

Næste opgave for Manchester United er mod Fulham.