Foto: Getty Images
Premier League

Dansk stjerne føler sig klar til større skifte

Joachim Andersen nyder stor succes i Crystal Palace, hvor han er i gang med sin fjerde sæson i Premier League. Men nu er tiden måske inde til at prøve sig af på en endnu højere hylde. Det indikerer danskeren i hvert fald selv overfor Tipsbladet og den øvrige presse.

Tipsbladet i Helsingør:

Når man spiller godt over en længere periode, kommer der helt naturligt interesse for én. Det er sådan, det fungerer i fodboldverdenen.

Og det har ligeledes været tilfældet for Joachim Andersen, der gentagende gange er blevet sat i forbindelse med et større skifte, hvor især Newcastle har været nævnt som en mulig destination.

- Selvfølgelig kunne jeg godt tænke mig at tage et skridt op, og jeg prøver at gøre mit for at det sker. Alle spillere vil gerne spille på det højeste niveau, men i sidste ende er det op til nogle sportsdirektører, at tage de valg, fortæller Joachim Andersen til Tipsbladet og den øvrige presse i Helsingør.

Men Joachim Andersen er ikke ung for evigt, og derfor mener han, at det snart skal til at ske, hvis ambitionerne om en større hylde skal indfries.

- Til sommer er jeg 28, så det er begrænset, hvor mange penge klubber vil bruge på en 28-årig. Det skal da til at være nu, hvis det skal være.

Der er blevet spekuleret meget i, om han har niveauet til at spille for en af de helt store klubber i Premier League. Men om det skal være en top seks-klub eller top fire-klub, betyder ikke alverden for Joachim Andersen, da det langt fra er de samme fire hold i top fire.

Alligevel har danskeren en drøm om at spille med i verdens fornemmeste klubturneringen igen.

- Champions League er altid fedt. Jeg fik lidt smag for det i Lyon, men det er klart, at Champions League er det fedeste. Det er noget alle ser hver tirsdag og onsdag.
Joachim Andersen har tre år tilbage af sin kontrakt med Crystal Palace og står indtil videre noteret for 80 kampe for klubben.