• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Fire danske kæmpetalenter mødtes i kirken

Foto: Getty Images

William Osula har taget nogle kæmpestore skridt i denne sæson, hvor den 20-årige dansker har spillet fra start i flere Premier League-kampe. Tipsbladet har talt med Sheffield United-angriberen, der er glad for at blive genforenet med Anis Ben Slimane, som han gik i folkeskole med.

Af Lars Gram-Hanssen

Han dukkede nærmest op ud af det blå i sommer, men for William Osula er den seneste tids succes ikke en store overraskelse. 

Osula fik kun to indhop i Championship i foråret, men efter oprykningen til Premier League var den 20-årige dansker pludselig i startopstillingen i Sheffield Uniteds tre første kampe mod Crystal Palace, Nottingham Forest og Manchester City. 

En udvikling, der udefra set virker uventet, men William Osula er klar i mælet, da Tipsbladet spørger Sheffield United-danskeren, om han for et halvt år siden havde forestillet sig, at han skulle spille Premier League-fodbold på nuværende tidspunkt. 

- Ja, selvfølgelig! Jeg har altid haft troen på, at jeg kan nå langt, og det har altid været min drøm at spille i Premier League. Jeg vidste ikke hvornår, det skulle ske, men jeg vidste godt, at min drøm på et tidspunkt ville gå i opfyldelse, hvis jeg bare blev ved med at arbejde hårdt.

- Men jeg er mega glad for, at det er sket hurtigt, fortæller William Osula over en telefonforbindelse fra Spanien, hvor angriberen befinder sig med Danmarks U21-landshold. 

Hvordan har det været at spille i Premier League?

- Det har været dejligt. En drøm, der er gået i opfyldelse. Det er dejligt at spille i Premier League nu. Det var noget, man drømte om som barn. Jeg er meget stolt over der, og det er min familie også, lyder det fra William Osula. 

Sheffield United-angriberen tøver en smule, da han bliver bedt om at udpege de største øjeblikke fra sin tid i engelsk fodbold. 

- Det var sjovt at spille mod Joachim Andersen fra Crystal Palace. Vi har samme agent, så vi har snakket sammen før, og vi talte også sammen efter kampen. Men det var også lidt ‘wow’, da vi spillede mod Manchester City. Jeg havde det sådan ‘det er Manchester City, vi spiller mod lige nu’. Man står overfor et hold, der vandt The Treble i sidste sæson, og det er et af verdens bedste hold.

- I sidste sæson vil jeg sige, at det var stort at spille på Anfield mod Liverpool i Carabao Cup’en, siger William Osula. 


William Osula fik sin Premier League-debut tilbage i august, da Sheffield United tabte med 1-0 til Joachim Andersen og Crystal Palace i sæsonpremieren (Foto: Ross Kinnaird/Getty Images)

Du fik en dansk holdkammerat i sommer, da Anis Ben Slimane skiftede fra Brøndby til Sheffield United. Hvordan er det at spille med ham?

- Det er dejligt. Jeg har kendt Anis i rigtig lang tid. Det er faktisk en af mine rigtigt gode kammerater, for vi har gået i samme skole i Gladsaxe, da vi var yngre. Vi gik sammen på Grønnemose Skole, så det er fedt, at han er kommet herover.

- Det er en lille verden, kan man sige, når han kommer herover og spiller sammen med mig i Sheffield. Det er dejligt, for jeg kender ham rigtig godt.

Der er en anden spændende ung dansker i engelsk fodbold, Chido Obi fra Arsenal. Har du nogle gode råd til ham om, hvordan man slår igennem i Premier League?

- Ja, jeg kender faktisk Chido. Vi har gået i samme kirke, da vi var yngre, så vi kender faktisk hinanden. Så selvfølgelig har jeg gode råd til ham. Han skal bare blive ved med at arbejde hårdt.

At gå i kirke er stadig noget, der fylder meget for U21-landsholdsspilleren fra Premier League. William Osula er således ganske klar i spyttet, da han bliver spurgt, om han er meget troende. 

- Ja, selvfølgelig! Jeg tror på Gud og jeg er kristen. Faktisk er der mange af os, der har gået i samme kirke. Det er faktisk rigtig sjovt. Mig, Tochi (Chukwuani, red.), Patrick Dorgu og også Chido, da vi var yngre.

- Hvis jeg har tid og ikke har kamp om søndagen, så går jeg i kirke om søndagen.

William Osula har optrådt tre gange for Danmarks U21-landshold, og den unge angriber er ret fortrøstningsfuld i forhold til at få en fremtidig karriere på A-landsholdet. 

- At komme på A-landsholdet vil selvfølgelig være en kæmpe drøm. Så jeg glæder mig til, at den dag kommer. For nuværende skal jeg bare blive ved med at arbejde hårdt og fokusere på, hvor jeg er nu, siger Osula. 

Den unge Sheffield United-dansker kender allerede flere nuværende landsholdsspillere fra sin tid på FC Københavns akademi, herunder Rasmus Højlund, Mohamed Daramy og Victor Kristiansen.