Premier League Mikkel Fuhr Nielsen

Dansker erobrede PL: Jeg er mere end god nok her

Foto: Getty Images

Danske Christian Nørgaard har haft en forrygende sæson i Brentford, hvor han også er blevet kåret til årets spiller.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Et knap så vellykket ophold i Fiorentina blev i 2019 afløst af en tur til England og Brentford for Christian Nørgaard.

Her har den danske midtbanespiller nydt stor succes under sin tidligere Brøndby-cheftræner Thomas Frank. I sidste sæson sikrede de sammen for første gang klubben oprykning til Premier League, og i denne sæson sikrede de sig overlevelse.

- Jeg har udviklet mig så meget. Særligt i denne sæson. Det har været rigtig skønt at se, at jeg har evnerne til at være en Premier League-spiller, siger Christian Nørgaard til Football Scene.

- Jeg kan stadig forbedre mig, men jeg er mere end god nok til at spille på det her niveau. Det giver mig selvtillid og en god følelse rent mentalt, siger han.

Christian Nørgaard er en af de bedste midtbanespiller i Premier League, når det kommer til at tackle og erobre bolde. Han er fast mand på holdkortet, og hans flotte præstationer har også sikret ham prisen som årets spiller af både fans og holdkammerater.

- Jeg har tre mål og fire assists, hvilket er godt for en defensiv midtbanespiller. Men det er et af de steder, jeg gerne vil forbedre mig og blive endnu bedre, siger Nørgaard, der dog også fortæller, at han nok aldrig kommer til at spille længere fremme på banen for at forbedre sine statistikker.

Men den danske landsholdsspiller har tilgengæld rig mulighed for at score yderligere mål og assistere holdkammeraterne fra sin defensive midtbaneposition de kommende år, da han tilbage i januar skrev under på en kontraktforlængelse med Brentford, der holder ham i klubben frem til 2025.

Han har allerede spillet over 100 kampe for Brentford, og i denne sæson er det blevet til 35 optrædener i Premier League for den tidligere Brøndby IF-spiller.